Gazeteci Sabahattin Önkibar Youtube kanalından gündeme dair dikkat çekici yorumlarda bulundu.

Önkibar'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

'HANİ TÜRKİYE UÇAN KUŞTAN BİLE HABERDARDI'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Mersin karakoluna yapılan saldırı da öldü diye ilan ettiği Dilşah Ercan'ın dün canlı görüntüleri yayınlandı. Soylu'nun bundan dolayı rezil olduğunu söyleyen Önkibar, Bakan Soylu'ya sordu: "Hani taksi şoförü teröristi görüp teşhis etmişti? Olmayan bir şeyi var gibi gösterip ana muhalefet partisine çamur atmak Türkiye gibi bir devletin İçişleri Bakanı'na yakışıyor mu? Yaptığın ayıp değil mi? Aynı Süleyman Soylu o konuda Tayyip Erdoğan'ı da yanılttı ki onun da aslında özür dilemesi lazım. İlaveten hem Soylu hem savunma bakanı Hulusi Akar paraşütle on saatlik uçuş sonrası Suriye'den Tarsus'a gelen PKK'lı saldırganları nasıl tespit edemediler onu da açıklamak durumundadırlar. Hani Türkiye uçan kuştan bile haberdardı ve PKK'lıların ayakkabı numaralarını bile biliyordu. Bitmedi Soylu yine dün şehit evi ziyaretinde, 'Keşke ben şehit olsam' diye bir ifade kullandı. Sayın Bakan, sizin işiniz ve göreviniz, şehit istismarı yapmak değil, insanları yaşatmak. Tencere, kapak misali Süleyman tam Tayyip Erdoğan'a göre bir bakan. Çünkü tek işi algı inşasıdır."

'YAZIKLAR OLSUN'

AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar'ın ilçe yönetimiyle birlikte Antalya İl Jandarma Komutanlığı'na atanan Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu'nu ziyaretinde başköşeye geçip oturan ilçe Başkanı Bayraktar'ın karşısında jandarma komutanı ve ilçe yönetiminin yanlarına dizili şekilde poz vermesi kamuoyunda ‘saygısızlık' olarak değerlendirildi.

Bu konuya da değinen Önkibar şu ifadeleri kullandı: 

"Antalya'da AK Partili ilçe başkanlığıyla ilçe parti heyeti, jandarma bölge komutanlığı makamında ziyaret etti. Derken? Aaa o ne? Komutanın koltuğuna AK Parti ilçe başkanı oturdu. General de yan taraftaki koltuğa ilişti. Ve hey ha. Afyon olayında kıyametleri koparan iktidar hükümet bu duruma kayıtsız. Görevi bu ülke ve bu millet için ölmek olan Türk ordusunun bu duruma düşürülmesi söyleyin bühtan değil mi? Ve hiç kimse bu rezilliği şu ana kadar ağzına bile almadı. Yazıklar olsun."

'41 MİLYAR NEREYE GİTTİ'

Sayıştay raporu bağlamında her gün yeni bir rezalet ortaya çıktığını söyleyen Önkibar, "Mesela sosyal güvenlik kurumu 2001 yılında Sağlık Bakanlığına 81 milyar 160 milyon lira ödeme yapmış. Lakin Sağlık Bakanlığı SGK'lı hastalar için 38 milyar 858 milyon liralık hizmet vermiş. Geriye kalan 41 küsür milyar lira niye verildi? Nereye gitti? Nereye gitti belli değil. Karşılığı yok. Sayıştay gibi bir kurum bunu araştırdı bulamadı ki söz konusu para aktarıldığında dolar sekiz liraydı yani 5 milyar dolar büyük bir büyük bir kayıptır. Tekrar ediyorum. Hayali bir iddiadan söz etmiyorum. Sayıştay raporunu aktarıyorum" ifadelerini kullanarak tepki gösterdi.