Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 2021 için belirlenen asgari ücret ile ilgili iktidahükümeti eleştiren Özcan, şöyle dedi: 

* Sizin sosyal devletiniz olsa olsa; hiç haya etmeden açıkladığınız, bu aziz millete reva gördüğünüz asgari ücret kadar maalesef. İlan ettiğiniz 2825 Lira 90 Kuruş ile kendinize yakışanı yaparak bu ülkenin çalışanlarını yine açlık sınırına mahkûm ettiniz.

* Yandaş müteahhite 2021 bütçesinden 30 milyar TL, asgari ücretliye 500 TL. Faiz ödemelerine 180 milyar TL, ülkenin tüm çiftçilerine toplam 22 milyar TL. Siz ilan ettiğiniz rakamla tercihinizi kimden yana kullandığınızı gösterdiniz aslında! Siz de gayet iyi biliyorsunuz ki; Asgari ücret bir bütçe meselesi değil bir tercih meselesidir. Kendi patronlarınıza vergi muafiyetleri ve istisnaları, şu ağır salgın döneminde asgari ücretliye ve esnafa vergi!

* Bu artışla aylık asgari ücret sadece 300 euro oldu. Avrupa’da Arnavutluk’tan sonra en düşük asgari ücret düzeyine düşürdünüz ülkeyi. Artık eserinizle gurur duyabilirsiniz, övünebilirsiniz. Ülkeyi ucuz işçi cenneti yaptınız!