Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, Soylu'nun farklı zamanlarda yaptığı konuşmalarının yer aldığı videoyla birlikte, "Soylu’yu dün başkaları adına bağırıyorken nasıl ciddiye almadıysak, bugün de almıyoruz" dedi.

 


TBMM Genel Kurulu 2021 bütçe görüşmelerinde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yeni partileri işaret ederek, "Nereden zuhur ettiği belli olmayan, dünün acizlerinin yeni partilerinin karşı mahalleye yaranmak için yaptıkları açıklamalar, yargıya 'sopa' diyerek itibarsızlaştırmaya çalışmaları bize sökmez. Onlardan PKK’ya ne deva olur ne de gelecek olur" ifadeleriyle Cumhur İttifakı sıralarından alkış aldı. Soylu'nun bu sözlerine Gelecek Partisi'nden yanıt verildi.

SOYLU'NUN O SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, Soylu'nun farklı zamanlarda televizyon programlarında yaptığı konuşmaları içeren bir videoyu paylaştı. Özcan, şöyle yanıt verdi:

"Senede bir istifa etmeye kalkıp beceremeyen, demokrasiden nasibini almamış, her dönem yeni bir siyasi sahnede ”zuhur eden”, Türkiye’yi 90’lara götürüp mafya düzenine teslim etmeye yemin etmiş olanlar bizim Türkiye aşkımızı da, millet derdimizi de, PKK nefretimizi de anlayamazlar. Sn.Soylu’yu dün başkaları adına bağırıyorken nasıl ciddiye almadıysak, bugün de almıyoruz. Sn. Davutoğlu’nu yakından tanıyan birinin sözlerini siyasi nezaket açısından en hafif tabirle “yakışıksız” buluyoruz. Terbiyemiz ancak bu kadarına müsade ediyor!"