Türkiye'de siyasi baskılara maruz kaldığını belirten yazar, şair ve Gezi aktivisti Cüneyt Eşberk Almanya'ya iltica etmek zorunda kaldığını açıkladı.

'İFTİRALAR ATILDI'

Son dönemlerde ölüm tehditleri aldığını iddia eden Eşberk, "Twitter hesabımı kapatmak zorunda kaldım. Dini inancıma hak etmediğim halde iftiralar atıldı. O kadar çok siyasi eyleme katıldım ki hepsiyle de gurur duyuyorum. Yaşadığım adres verilerek ölümle tehdit edildim" ifadelerini kullandı.

Eşberk, LGBTİ+ bireyler, suçsuz yere tutuklanan insanlar, siyasiler, öldürülen gazeteciler için gittiği eylemlerde kötü muameleye maruz kaldığını öne sürdü.

'KAVALA VE DEMİRTAŞ ÜZERİNDEN GÖZDAĞI VERMEKTEN VAZGEÇİN'

"Osman Kavala'ya Gezi'nin finansörü diyorlar. Baştan sona Gezi'deydim" diyen Eşberk, "Kimsenin bir kuruş para aldığını görmedim. Osman Kavala üzerinden Gezi aktivistlerine, Selahattin Demirtaş üzerinden siyasilere gözdağı vermekten vazgeçin artık. Yaşasın Hak, Hukuk, Adalet..." çağrısında bulundu.

ABDULLAH CÖMERT'E ŞİİR YAZMIŞTI

KRT'de yer alan habere göre Eşberk, 2 Haziran 2013’teki Gezi Direnişi protestoları sırasında Hatay’ın Antakya ilçesinde kolluk kuvvetlerinin attığı gaz kapsülünün başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Abdullah Cömert için şu şiiri yazmıştı: