Anayasa Mahkemesi tarafından 1 Temmuz’da verilen “hak ihlali” kararından 15 gün sonra HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliği iade edildi.

Meclis Genel Kurulu’nda 17 Mart’ta milletvekilliğinin düşürülen ve vekilliğini yeniden kazanan Gergerlioğlu, Mezopotamya Ajansı’ndan (MA) Berivan Altan'a konuştu. 

"HAKSIZLIĞI TÜM HALKIMIZ GÖRDÜ"

İktidar açısından bardağı taşıran son damlanın çıplak arama gerçeğini ispatlaması olduğunu söyleyen Gergerlioğlu, Yargıtay’ın hakkındaki 2 yıl 6 ay hapis cezasını hızlıca onaması ardından milletvekilliğinin de hızlıca düşürüldüğünü, buna karşı kendisinin ise haklı olduğu mücadeleden vazgeçmeyerek direndiğini vurguladı. Gergerlioğlu, “Birileri çıldırdı belki, hakarete varacak sözler sarf eden parti liderleri var. Tüm bunlara rağmen halkın, demokrasinin kazandığını, AYM’nin bu hukuksuzluğu yerden yere vurduğunu gördük. Daha önceki mahkemeler nasıl bu haksızlığa imza atmış, bunu da tüm halkımız gördü” ifadelerini kullandı. 

BAHÇELİ'YE YANIT: GEÇMİŞ OLSUN

Gergerlioğlu, verdiği bu mücadelede toplumun tüm kesimlerinin yanında olduğunu ve bu dayanışma ruhunun kendine güç verdiğini de belirti.

"Engellemeler, uzatmalara rağmen ama o Meclis’e girerken sadece ben kazanmadım. Bugün aslında biz direne direne kazanmanın somut halini yaşadık" diyen Gergerlioğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kendisine dair açıklamalarına da yanıt verdi.

Gergerlioğlu, “Bahçeli ben cezaevindeyken de açıklama yapmıştı ama tahliye olacağım belliydi. Vekil olduktan sonra da açıklama yapmış. Kızgınlık ve öfkeyle açıklama yapmış. Ben ona geçmiş olsun diyorum. Halkın iradesini, demokrasiyi, anayasayı yenemedi, bu zorbaca, hakaret ve küfür eden sözler hiçbir şeyi değiştiremedi. Ben bir insan hakları savunucusuyum. Onun üslubuyla ona cevap veremem. Kendisine de geçmiş olsun diyorum. Para babaları, birtakım güç odaklarıyla Meclis’ten çıkarıldık ama halkın gücüyle ikinci kez geldim. Öylesine kuvvetli bir şekilde geldik ki, istediği kadar öfkeli sözler söylesinler” ifadelerini kullandı.

"YARGI KARARLARININ NASIL VERİLDİĞİNİ ÇOK İYİ BİLİYORUZ"

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın vekilliğe geri dönmesine dair sarf ettiği “yargı kararı” yorumuna da değinen Gergerlioğlu, “Biz bu yargı kararlarının nasıl verildiğini çok iyi biliyoruz. Bize karşı öfkelerini, hakaretlerini, direnişlerimizi nasıl yok etmeye çalıştıklarını çok iyi biliyoruz. Yargıtay’a siyasi müdahale çok açıktı. Çatlak seslerin hiçbir anlamı yok. Bağırarak, çağırarak kimseyi Meclis’ten atamazsınız, bunu öğreneceksiniz. Bu halkı köleniz göremeyeceksiniz. Karşınızda direnen bir halk ve vekiller var. Direne direne de kazandık” dedi.