Şanlıurfa’da görülen ve tarihin sıfır noktası olarak kabul edilen Göbeklitepe tapınak kalıntılarına oldukça yakın bir yerde 5 Şubat’ta bir sabah beliren, yaklaşık 3 metre boyunda, 1 metre genişliğinde ve üzerinde Göktürk alfabesiyle "Gökyüzüne bak, ayı gör" ifadesinin yazılı olduğu metal blok, dün gece gizemli bir şekilde kayboldu.

Örencik Mahallesi sakinleri de monolitin gizeminin çözülmesini merakla beklerken, metal blokun üzerine dikildiği tarlanın sahibi Fuat Demirci ise tarlasına zarar verildiğini öne sürerek, zararının giderilmesini istedi.  Demirci, "Bu demiri buraya dikerken tarlama zarar vermişler zararımın karşılanmasını istiyorum. Bunu reklam için mi yoksa şov için mi yapmışlar merak ediyorum" dedi.

Monolit başında bir süre nöbet tutan jandarma ekiplerinin ise bölgeden ne zaman ayrıldığı bilinmiyor. Metal blokun üç gün sonra kaybolmasıyla ilgili olarak resmi kurumlardan herhangi bir açıklama yapılmadı.

ÖNCEKİLER NETFLİX’TEKİ ŞOV PROGMAMI ÇIKMIŞTI

Geçen yıl kasım ayında ABD'nin Utah eyaletinde, daha sonra da Almanya, Romanya, İngiltere ve Hollanda’da benzeri biçimde taştan yapılmış monolitler ortaya çıkmıştı. Bu blokların; dijital içerik platformu Netflix’te yayınlanan bir komedi şovuna yönelik bir program olduğu ortaya çıkmıştı.