Mersin Tarsus'ta, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından 2016 yılında başlayıp bir yıl süren kazının yapıldığı ev, Google Maps'te, 'gizemli ev' olarak işaretlendi.

20 kişilik özel bir ekip tarafından, MİT ve özel harekat polisleri gözetiminde Tarsus'ta 82 Evler mahallesindeki bir gecekonduda 13 Kasım 2016'da başlatılan kazı, 3 Kasım 2017'de bitmişti.

Kazı yapan ekipler malzemelerini toplayıp, alandan ayrıldı. Müze Müdürlüğü yetkililerinin kazı alanında yaptığı incelemenin ardından yer teslimi gerçekleştirildi.

St. Paul'ün İncili ve Kral Dakyanus'un hazinesinin arandığı yönünde iddialar olan kazıyla ilgili uzmanlar tarafından bir rapor hazırlanarak, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne gönderildi.

3'üncü derece arkeolojik SİT alanında gerçekleştirilen kazı çalışmalarıyla ilgili 2 Kasım 2017 tarihli uzman raporunda, kazı çalışmalarında 1 adet bronz sikke, kırık sütun parçası, etütlük durumda seramik parçaları haricinde envanterlik nitelikte taşınır- taşınmaz kültür varlığına rastlanmadığı vurgulandı.

Kazının ardından harabeye dönen ev gizemini korurken, mahalleli kimliği belirsiz kişilerin eve girdiğini iddia ederek, yardım istedi.

Öte yandan, evde yapılan çalışmalar gizemini korurken Google'ın 'haritalar' hizmeti, günlerce konuşulan evi 'Gizemli ev' olarak işaretledi. Tarsus ilçe merkezinde olan ev, haritada araştırma yapan kişilerin dikkatini çekiyor.