Beykoz'daki Anadolu Hisarı'nda bulunan en ünlü restoranlardan birinin sahipleri olan Kemal Yıldız ve Nafiz Ünlü, 2018 yılı başlarında ortak bir restoran açma kararı verdi. Hisarda bulunan bir yalının giriş bölümünü kiralayan ikili kısa restoranı kısa sürede faaliyete koydu.

'BORÇ ÖDEMESİ' TARTIŞMASI BAŞLADI

Her ortaklık gibi sorunların baş gösterdiği işletmede kısa bir süre sonra anlaşmazlık yaşanınca, ikili yolları ayırma kararı aldı. Ancak bu defa araya harcamalar ve borçların ödenmesi tartışmaları girdi.

1,5 MİLYON LİRALIK HARCAMA

Restoran açılmadan önce 1 milyon 454 bin 940 liraya satın alınan çatal, bıçak, kaşık; mutfak ve beyaz eşya gibi ürünlerin parasını isteyen Yıldız, Ünlü'nün şirketine fatura gönderdi. Ünlü ise fatura bedeli olarak 839 bin 825 lirayı banka havalesiyle Yıldız'a gönderdi. Ancak kalan açığın da kapatılmasını talep eden Yıldız'a hamle olarak Ünlü’nün şirketinden ‘fiyat farkı’ 684 bin 974 liralık bir ‘fiyat farkı’ faturası düzenlenerek Yıldız’ın şirketine gönderildi.

Tarafların birbirlerine fatura gönderip göndermesi sorunları çözmek yerine derinleştirince konu yargıya taşındı. Yıldız, eski ortağı Ünlü ile kurduğu şirkete, Beykoz İcra Müdürlüğü üzerinden icra takibi başlattı.

KARŞILIKLI İTİRAZLAR GELDİ

Başlatılan 667 bin liralık takibe itiraz eden Ünlü'nün avukatlarına karşı bu kez, Yıldız’ın avukatları itirazın iptali talebiyle İstanbul Anadolu Asliye Ticaret Mahkemesinde dava açtı.

Dava dilekçesinde, Ünlü’nün, borcunu ödememek için ortak açtıkları restoranı K.K. isimli birine hileli bir biçimde devrettiği öne sürülse de restoran çalışanları, K.K. diye birini tanımadıklarını ifade etti.

‘HAKSIZ KAZANÇ’ SUÇLAMASI

Davalı Ünlü adına yapılan savunmada, ''Haksız kazanç peşindeler. Davacının tutumu yüzünden, restoran tam işletmeye açılmadan akamete uğradı. Müvekkil, kiraları ödeyemedi için söz konusu yerden ayrılmak durumunda kaldı. Davacı hakkında savcılığa da suç duyurusunda bulunduk. Davanın reddine karar verilsin'' ifadelerine yer verildi.

Nafiz Ünlü

İSKİ’DE ŞUBE MÜDÜRÜ OLDU

Öte yandan geçtiğimiz temmuzda İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSKİ’de ‘Bilgi Teknolojileri Şube Müdürü’ olarak göreve başlayan Ünlü'nün 2019 yerel seçimlerde, CHP’den Beykoz Belediye Başkan aday adayı olmuştu.