Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, ev sahipliğini yaptığı son toplantıda neden böcek araması yaptıklarını TV100'e anlattı.

MASADA 'BÖCEK' ARANMASI...

24 Nisan'da 6'lı masa toplantısına ev sahipliği yapan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal toplantı öncesinde liderlerin çalışağı odada ve DP Genel Merkezi'nde neden aşırı güvenlik önlemi aldırdığını, hatta böcek taraması yaptırdığını açıkladı.

OPERASYONLAR DÖNEMİ

Rutin halinde DP Genel Merkezi'nde bu tür taramaların hep yapıldığını söyleyen Uysal "Elbetteki bu toplantı önce arkadaşlarımız belirli güvenlik önlemleri aldı. Mana yüklemeye gerek yok' dedi ardından 'operasyonlar dönemi' hatırlatması yaptı.

Uysal, "Her toplantı öncesi böcek taraması yapar mısınız?" diye sorulduğunda ise bu tür taramaları yaptırmasının altında yatan nedeni anlattı. Uysal "Elbette partilerin genel merkezleri... Türkiye'nin yaşadığı yakın siyasi dönem var, bir operasyonlar dönemi... Partiler arası siyasetin normal rekabet süreçlerinin dışında müdahaleler yapıldığı hepimizin hafızasında. İster istemez partide mesuliyeti olan arkadaşlarımız bu değerlendirmeleri yapıyorlar. Bu tür toplantılar önemli, sadece toplantıyı yapacağımız mekan değil, dış güvenliğinden acil yardıma varıncaya kadar birçok önlem alındı" değerlendirmesinde bulundu.