ABD'nin son seçiminde yaşanan manzarayı hatırlatan Çapan "Şimdi Türkiye bir dünya liderliği tartışması var... Hakikaten dünya lideriymişiz. Biz anlamadık ama öyleymiş. Yani ABD'deki seçimlerde gördünüzb Aynı Türkiye'deki gibi 'oyumu çaldınız' tartışmaları yaşandı.
Türkiye dünyaya örnek oldu...  Şimdi zincir koptu ABD'de..." yorumunda bulundu.

Joe Biden'la ilgili beklentileri de analiz eden Çapan "Ben Joe Biden'ı Amerikan emperyalizminin sembolü olarak görmekteyim. Yani bizde bir tartışma var. Bider iyi mi olur kötü mü olur? ABD emperyalizmi neyse Bider da öyle davranacak.. 

Türkiye'deki garip olan tartışma şu. Yani bir grup özellikle iktidar kanadı Trump'u savunuyor... Ancak Trump'ın bizi bir telefonla azarladığını unutuyorlar. 
Ben bu konuda bir de diğer partilerin AKP'nin etrafında saf tutmalarını doğru bulmuyorum. Yani bunlar neden? S-400'leri Rusya'dan neden aldız biz? Biz NATO ülkesi değil miyiz? Bize niye onlar petrol vermediler? 

İhvanla arkadaş olduğumuz için, IŞİD'le arkadaş olduğumuz için.... Yapmayın, bunları korumayın, kollamayın falan demelerine rağmen AKP'nin yanında saf tutuluyor." diye konuştu.

S400'LER KAN PARASI

Rusya'dan alınan S400'leri 'kan parası' olarak yorumlayan Çapan şu tespitlerde bulundu;

*Türkiye'nin İslam dünyasında müttefiki kalmamış. Yani Bu S400 dediğin hikaye iki buçuk milyar doları kan parası olarak Ruslalara verdik. Ben öyle yorumluyorum.

NATO VE ABD VURGUSU

*Ben mevcut ilişkilerin bozulması taraftarı değilim. Yani biz 1950'de NATO'ya katıldık. Yani orada duruyoruz. İşte soğuk savaştır, sosyalizmdir, komünizmdir... Tüm tartışmalar bitti. 

Hakikaten NATO'dan uzaklaşmayı doğru bulmuyorum.