ABD Başkanı Biden'ın soykırım ifadesini kullanmasını yorumlayan Dağdaş "Bu konu tarihçilerin araştırması gereken bir konudur. Ayrıca Biden'ın açıklaması siyasidir. ABD'nin bölgesel hesaplarına uygun bir açıklamadır.Amerika ve Dünya'nın farklı ülkeleri acıları sömürüyor. Atalarımızı cinayetle suçlayan bu üslubu reddediyorum. Türkiye'nin yapması gereken diplomasiyi önde tutmak olmalıdır." dedi.

Cenevre Konferansı'nda görüşülen Kıbrıs meselesi hakkında da konuşan Dağdaş, iki devletli bir çözümden yana olduğunu söyledi. 

Dağdaş şu tespitlerde bulundu:

*Türkiye iki devletli politikada ısrar etmeli. Rauf Denktaş, 'Kıbrıs sorunu 1974'te çözülmüştür' dediği için ergenekoncu ilan edildi. Federasyon çözümünü uzun süre denedik. Rumların Annan Planı'nda ortaya koyduğu niyet, federasyon çözümüne izin vermedi. Bizim de federasyon çözümünden vazgeçmemiz lazım.

Muhalefetten yapılan erken seçim çağrılarının sokaktan kaynaklandığını belirten Dağdaş "Muhalefete erken seçim çağrılarını yaptıran sokağın çağrılarıdır. Muhalefet mecliste seçim kararı aldırabilecek sayıda değil. Cumhurbaşkanı'nın böyle bir hakkı var. Sonuçta yollar Cumhurbaşkanı'ndan geçiyor. Ancak bugün Cumhurbaşkanı'nın seçim isteyebileceği bir ortam yok. Seçime 3-4 ay kala meclisi feshedip erken seçime gidilebilir." ifadelerini kullandı.