Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, öğrenci ve ehliyet affıyla ilgili Meclis Başkanlığı’na kanun teklifi verdiğini anımsattı. 

CANA KASTETMEDİYSE AFFEDİLMELİ 

Teklifin komisyonlarda görüşülerek mağdurların sorunlarının çözümüne yönelik bir karar alınması gerektiğine dikkat çeken Gürer, “Ehliyet affıyla insan canına kastetmeyenlerin affa uğratılarak bir kere bu haktan yararlanması talebimiz var.1 milyona yakın mağdur kişi var. Ayrıca, öğrenci affını da bekleyen 600 binin üzerinde lisans ya da lisansüstü öğrenci bulunuyor” dedi. 

MAĞDURİYET GİDERİLMELİ 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, af beklentilerine bir an önce karşılık verilmesi gerektiğine de işaret ederek, “Adalet ve Kalkınma Partisinin dışında tüm partilerin de bu konuda olumlu görüşleri olduğunu görüyorum. Bir an önce bu kanun teklifi görüşülmeli, öğrenci ve ehliyet affı getirilmelidir” şeklinde konuştu.

GÜRER’İN KANUN TEKLİFLERİ TBMM’DE 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in verdiği Öğrenci affı ve Ehliyet affı için kanun teklifleri TBMM’de bekliyor. Gürer, “AKP dışında diğer parti vekilleri de bu afların çıkması için çağrıda bulunuyor. Meclis kanun tekliflerimizi görüşüp milyonlarca kişiyi ilgilendiren bu sorunların ortadan kalkmasını sağlanabilir. Bu sorunların takipçisi olacağız. Geçmişte öğrenci affı çıkarılmıştı. Fakat uzun süredir bu af beklentisi sürüyor. Ehliyet affı da Pandemi sürecinde daha da önemli hale gelmiştir. İnsan canına kast etmemiş kişiler için bu af ihtiyaçtır” dedi.