SAĞLIKÇILAR PANDEMİ YORGUNU 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sağlıkçıların pandemi döneminde büyük özveriyle çalıştığını belirterek, fedakarlıkları dolayısıyla hastane görevlisinden doktora ve yöneticiye kadar tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti. 

TAŞERON FİRMA ÇALIŞANLARI KADRO BEKLİYOR 

Sağlık Bakanlığının hizmet alım sözleşmesindeki maddelere takılarak kadro alamayan binlerce sağlık çalışanının olduğuna dikkat çeken CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Hastanelerde görev yapan bilgi işlem çalışanları, görüntüleme merkezi, yemekhane ve sosyal tesis çalışanları ile kamudaki kiralık araçların şoförlerine bir an önce kadroları verilmeli ve kamuda taşeron firmalarda çalışanlar bir an önce kadroya alınmalıdır” dedi. 

ATAMA BEKLEYEN SAĞLIKÇILAR 

Ülkemizde eğitim-öğretim veren 143 üniversitede sağlık bölümlerinin bulunduğunu ve bunlardan her yıl farklı branşlarda binlerce sağlıkçının mezun olduğunu ifade eden Ömer Fethi  Gürer, “Üniversitelerin sağlık bölümlerinden mezun olanların atanmaları yapılmalıdır. Sağlık yönetimi bölümü mezunu olup meslek tanımlaması dahi olmayanlar, 2017 yılında kapatılan ve 60 bin mezunu olan ortaöğretim okullarının hemşirelik bölümü mezunları atama beklemektedir. Sağlıkta binlerce mezunun kadro beklentisi karşılanmalıdır” diye konuştu. 

39 BRANŞTA 670 BİN SAĞLIKÇI SESLERİNİN DUYULMASINI İSTİYOR

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sağlıkta 39 ayrı branşta 670 bin sağlıkçının aylardır atama beklendiğine de işaret ederek “Atama bekleyen sağlıkçılar iktidara seslerini duyurmaya çalışıyorlar. İktidar bu sesleri duymalıdır” şeklinde konuştu. 

OKUL VAR, ATAMA YOK 

Öte yandan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Başkanlığına, sağlık çalışanlarının sorun ve taleplerini içeren konularla ilgili tüm branşlar için Soru ve Meclis Araştırma önergeleri verdi. Gürer, “Sağlık bölümlerinden her yıl binlerce mezun veriliyor. Sağlık Bakanlığı ve özel sağlık kuruluşlarında bu mezunlara iş alanı yoksa neden bu kadar okul ve bölüm açıldı? 0kul var, mezun var, atama neden yok?” diye sorduğu önergelerinde, sağlıkta çalışanların koşullarının iyileştirilmesi, özlük haklarının ayrımsız verilmesi ve atanma bekleyenlerin atanmalarının bir an önce yapılmasını istedi.