CHP'li Gürsel Tekin katıldığı programda sığınmacılar konusu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. İktidarın sığınmacı politikasının 'hesapsız, kitapsız ve plansız' olduğunu ve bu plansızlığın ciddi bir ekonomik kriz yarattığını dile getiren Tekin, CHP iktidarında sığınmacıları göndereceklerini ifade etti.

'TÜRKİYE'DE MEDYANIN SİCİLİ BOZUK'

"Ne yazık ki son 5-6 yıldır ülkemiz medyasının sicili bozuk. Eğer siz medyayı beton lobisine teslim ederseniz, onlar da iş aldıkları ihale aldıkları yere teslim olmak zorundadırlar. Bütün bu baskılara rağmen Türkiye'de, birçok medya kuruluşu gerçek gazeteciliği icra etmeye çalışıyor"

'İSTANBUL RANT HARİTASI'NDAN HAVUZ MEDYASI BESLENDİ'

"Ben 7-8 yıl önce İstanbul Rant Haritası'nı açıklamıştım. Bu haritada da birçok medya patronunun beslendiğini ifade etmiştim. Suça ve yolsuzluğa bulaşmış medya kuruluşlarına hesap sorulacak demiştim. Sadece belli bir kesim üzerine alındı bunu. 5 yandaş medya manşetlere alıp 'basın özgürlüğü'nden dem vurdular. Yarası olan gocunur misali kendilerini ifşa ettiler"

'SİYASETÇİ MEDYADAN DEĞİL, MEDYA SİYASETTEN KORKAR HALE GELDİ'

"Ben çok uzun yıllar siyasetteyim. Eskiden siyasetçi bir şey yaparken medyadan korkardı, çekinirdi. Bir yapacağını bin düşünürdü. Bir hata bir kusur işlememek için... Ama Türkiye'de medya sicli o denli bozuldu ki artık medya siyasetten korkar oldu."

'ÜLKEYE DEMOKRASİYİ GETİRECEĞİZ'

"Medyanın siyasetten korkar hale geldiği bir dönemde elbette ki basın özgürlüğünden bahsedilemez. CHP iktidarında iki şey yapacağız;

1.Medya son derece özgür olacak
2.Vatandaş ödediği vergilerin hesabını sorabilecek
Biz bu iki unsuru yeniden canlandırarak ülkemize demokrasiyi getireceğiz"

'İKTİDARIN SIĞINMACI POLİTİKASI HESAPSIZ, KİTAPSIZ VE PLANSIZDIR'

"2011 yılında Adana'da, 2012 yılında Urfa'da 2013 yılında Hatay, Gaziantep ve Kilis'te bir çalışma yaptık. Ve o gün de söyledik. Bu politikalar 'saldım çayıra Mevlam kayıra politikalarıdır. Hesapsız, kitapsız ve plansızdır. Bugün yaşanan bu kriz iktidarın politikasızlığındandır"

İSTANBUL GÖÇ HARİTASI

"İstanbul'da 73 ülkenin vatandaşları yerleşik bir hale geldi. Afrikalılar, Ortadoğulular ve Asyalılar da bunlara dahil. 2011'den bu yana, hala net bir göçmen, sığınmacı sayısı açıklayamıyor iktidar. İlk zamanlar 4.5 milyon olarak açıklamıştı Sayın Cumhurbaşkanı. O sayı öyle gitti"

'SIĞINMACI SORUNU BÜYÜK BİR EKONOMİK KRİZ YARATTI''

"Anadolu insanı misafirperverdir. Başta onlar da sorgulamadı. Gelen insanların çaresizliği söz konusuydu. Ancak zaman içerisinde sorunlar o kadar ilerledi ki vatandaş da tepki gösterdi. Plansız sığınmacı politikaları büyük bir ekonomik kriz yarattı"

İŞVERENLER SIĞINMACILARI KULLANDI'

"Sığınmacılar burada büyük bir işgücü oluşturdu. Çünkü ucuz miktarlara çalışıyor bu insanlar. Ayrıca sigorta gibi masrafları da olmuyor. Hal böyle olunca Türk vatandaşları da iş bulmakta zorlandı. Sığınmacılar burada yerleşmeye başlayınca konut piyasası da etkilendi. Kiralar da ciddi oranda arttı. 2019'lara kadar sesini çıkarmayan vatandaş da ekonomik bunalımı görünce 'artık yeter' dedi"

'TARİHİMİZİN EN YÜKSEK SUÇ ORANLARINI GÖRÜYORUZ'

"İstanbul'un ipini çektiği ve büyük şehirlerin tamamını kapsayacak şekilde, başta uyuşturucu olmak üzere çok büyük suç oranları var. Tarihimizin en yüksek suç oranlarını görüyoruz"

'BİZ BU İNSANLARI NASIL GÖNDERECEĞİMİZİ BİLİYORUZ'

"Türkiye Cumhuriyeti çok güçlü bir devlettir. Bu insanların öncelikle can ve mal güvenliğini teminat altına alacağız. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Türkiye'yi bu sıkıntıdan kurtaracağız"

'GELİN YOLSUZLUĞU DA YOKSULLUĞU DA BİTİRELİM'

"Yönetenlerin zenginleştiği, yönetilenlerin yoksullaştığı bir ülke olamaz. Yoksulluğun sebebi sadece başıboş ekonomik politikalar değil, yoksulluğun sebebi yolsuzluktur. Bir ülkede yolsuzluk olduğu sürece yoksulluktan kurtulamazsınız. Gelin, yolsuzluğu da yoksulluğu da bitirelim"