Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, polemikhaber.com canlı yayınında gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. 'Erken seçim' tartışmalarına değinen Tekin, bunun gereklilik olduğunu ve yarın sandıklar kurulduğu takdirde mevcut iktidarın kazanamayacağını söyledi.

Tekin'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

* Açıkçası 60 milyon seçmenin siyasetçiler kadar bilinçli ve olaya vakıf olduğunu düşünüyorum. Çok iyi biliyorlar; o konuda hiç kimsenin tereddütü olmasın. Sadece şöyle bir durum var: Milletin kafası karışık...

* Bizim bir geleneksel bir duruşumuz da var: Biz Doğu Topluluğuyuz; bir 'Mehdi', bir kurtarıcı bekliyoruz.

* Ve bunun böyle olamayacağını önce seçenin kendisinin olduğunu bilecek. Seçmenin, -nasıl kendisine çorap alırken daha kaliteli daha ucuz almak istiyorsa- reyini kullanırken de bu özen içinde kullanırsa durumu değişebileceğine inanıyorum.

'YARIN SANDIK KONULDUĞUNDA BU İKTİDAR OLMAYACAK'

* Yarın sandık konulduğunda -bakın şunu bunu net olarak söyleyebilirim- bu iktidar olmayacak. Ama kimin olabileceğini, kimin daha yüksek oy alabileceğini kestirmek biraz zor. Çünkü kararsız seçmen neredeyse üçüncü parti durumunda...

CUMHURBAŞKANI ADAYI

* Daha önce de söylemiştim, tekrar söylüyorum:; Cumhuriyet Halk Partisi'nin Cumhurbaşkanı adayı hazır ve belli.

* Tabii takdir edersiniz ki sonuç itibariyle Millet İttifakı'nın lokomotifi olan bir siyasi parti. İttifak şu anda 4, önümüzdeki dönemde 6-7 partiye çıkabilir. Bu 6-7 partinin düşüncelerinin alınmadan Cumhuriyet Halk Partisi'nin kendi adayını lanse etmesi, ortaklaşa hukuk konusunda bir sıkıntı yaratabilir.

* Eğer Millet İttifakı, tek adayıyla çıkacaksa isim değişebilir. Ona hiçbir şey demiyorum. Çünkü o zaman farklı isimler de gündeme gelebilir.

* Ama Millet İttifakı'nda "her siyasi parti kendi adayıyla seçime girsin" denildiğinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı hazırdır. İnşallah takvim açıklandığı zaman o ismi de sizinle paylaşırım.