Tekin’in verdiği önergede şu ifadeler yer aldı:

Ülkemizde şu an 100 binden fazla çocuk kayıp, kamuoyuna neredeyse her gün onlarca çocuğun kaybolduğu haberi yansıyor ama son 4 yıldır kayıp çocukların sayılarına dair verileri açıklayacak tek bir kurum bile yok. Tıpkı kadına yönelik şiddette olduğu gibi bu konuda da sabit ve güvenilir bir veri bankasına sahip değiliz.

Kayıp çocuklar meselesi sadece kaybolan çocuğun ve ailesinin meselesi değildir. Aynı zamanda bir devlet meselesidir. Toplumun tüm kesimini etkileyecek nitelikte olan bu sosyal sorunun üzeri örtülerek geçiştirilecek bir konu değildir. Kayıp çocuklara ilişkin verilerin titizlikle incelenmesi ve kayıp çocukların zarar görmeden bir an evvel bulunmasına ilişkin yöntemler acilen geliştirilmelidir.

TÜİK verilerine göre, 2008- 2016 yıllarında Türkiye'de resmi olarak kayıp müracaatı yapılan çocuk sayısının 104 bin 531. Bu rakama ülkemizdeki sığınmacıların Kayıp çocuklarının da dâhil değil. Gerçek kayıp çocuk vakasının daha fazla olduğu da bilinmektedir.
Ayrıca, kayıp çocuklar sorunu yarattığı güvenlik boşluğu nedeniyle toplumsal huzuru ve yaşamı da tehdit eden büyük bir sosyal sorun haline gelmektedir. Bir çocuğun kaybının dahi çok önemli olduğu düşüncesinden hareketle ve her bir kayıp çocuğun kendi ailemizin bir ferdi olduğu anlayışı ile yapacağımız tüm çalışmalar büyük önem taşımaktadır. 

Atatürk, ‘vatanı korumak çocukları korumakla başlar' demişti. Ama biz çocuklarımızı koruyamadık. Çocuklarını koruyamayan bir toplum haline geldik. O çocuklar sadece ailelerin değil, ülkemizin de geleceği. Çocuklara bayram hediye eden tek ülkeyiz ama çocuklarına güvenli yaşam ortamı sağlayamıyoruz. Kaybolan sadece çocuklarımız değil, aynı zamanda geleceğimizdir.

Gerçekten ne kadar kayıp çocuk var, kaçı şiddete maruz kaldı, kaçı öldü gibi bilgiler olmadığı için kesin analiz de yapılamıyor. Tablonun vahameti ortadayken Meclis'in buna karşı kayıtsız kalması düşünülemez.  Çocuk kayıpların engellenmesi için önlem alınması ve toplumsal bilinci arttırmak amacıyla Mecliste bir komisyon kurulmalı ve kayıp çocuk vakalarının detaylarıyla incelenmesini gerekmektedir.

Son günlerde artış gösteren çocuk kaçırma ve kayıp olaylarının nedenlerinin ve alınması gereken tedbirlerin tespiti için Kayıp Çocuklar başta olmak üzere çocukların mağdur olduğu sorunların araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla Anayasa’nın 98 ve İçtüzüğün 104 ve 105’inci maddeleri gereğince, Meclis Araştırması açılmasını arz ederiz.