Bakırköy’de halk ekmek büfesini yaktığı, içeriden ekmek ve mont çaldığı iddia edilen sanık Ali Yıldız hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı. İddianamede sanık Ali Yıldız’ın gece yarısından sonra ekmek büfesinin olduğu yere geldiği, saat 02.44’te de büfeye girdiği ve yaklaşık 20 dakika boyunca büfenin etrafından dolaştığı, son olarak elinde poşet ile göründüğü ve 3 dakika sonra da yangının çıktığı belirtildi.

İddianamede, sanık Ali Yıldız’ın soruşturma kapsamında alınan ifadesinde acıktığı için büfeye girdiğini, ekmek ve su aldığını, üşüdüğü için de montu aldığını söylediği ancak yangın suçlamasını kabul etmediği bilgisine yer verildi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, görgü tanığı ifadesi ve kamera görüntülerinin sonucunda Ali Yıldız hakkında, yangın çıkartarak genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması suçundan 6 aydan 3 yıla, gece vakti hırsızlık suçundan 7 yıl 6 aydan yıldan 15 yıla, yakarak mala zarar verme suçundan 2 yıldan 8 yıla, konut dokunulmazlığının ihlali suçundan ise bir yıldan 3 yıla kadar toplamda 11 yıldan 29 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılmasını talep etti.

NE OLMUŞTU?

Bakırköy'de 7 Mayıs’ta gerçekleşen olayda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait Halk Ekmek büfesinde yangın çıkmış ve büfe kullanılamaz hale gelmişti.

Olayın ardından güvenlik kameralarının kayıtlarını inceleyen polis de büfeyi ateşe veren kişinin Ali Yıldız olduğunu tespit etmiş, Bağcılar’da bir adreste kaldığı tespit edilen sanık, polis ekiplerince gözaltına alınmıştı.

Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Ali Yıldız, ifadesinde "Halk Ekmek büfesine hırsızlık amacıyla girdiğini, 50 lira aldığını ve iz bırakmamak için yangın çıkardığını” söylemişti. 

Savcılığın sevkinin ardından 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Ali Yıldız, tutuklanarak Metris Ceza ve İnfaz Kurumu'na sevk edilmişti.