İstanbul'da AK Partili belediyelerin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Halk Ekmek büfelerine yönelik müdahaleleri sonrası Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkanı Özgen Nama, polemikhaber.com'a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İstanbul'daki 39 ilçeden sadece Üsküdar ve Ümraniye'de bu tür engellemelerin yaşandığını belirten Nama, "Bu durumdan da çok rahatsız ve üzgünüz. Kötü görüntüler, bu ülkeye ve kente hiç yakışmadı. İlçelerde oturan ve halk ekmek tüketicisi olan, olmayan tüm insanların üzüldüğü bir durum oldu maalesef" diye konuştu.

'TÜM BELEDİYELERE YAZI GÖNDERİLDİ'

Nama ayrıca AK Partili iki belediyenin kendilerine herhangi bir yazı ibraz edilmediği iddialarına ise "İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Ocak 2021 tarihli tüm ilçe belediyelerine yazmış olduğumuz yazı gönderildi; Biz belirlenen noktalara büfelerimizi konumlandıracağız şeklinde. Bir hafta süre içerisinde bize mutlaka bir cevap verin dedik ama o süre içerisinde bir cevap yazılmadı" yanıtını verdi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul'da Üsküdar Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Halk Ekmek büfelerine yönelik müdahaleleri bulunmuştu. Üsküdar'ın ardından da Ümraniye'de halk ekmek büfesinin kurulması engellenmiş ve tartışmalar devam etmişti...