Türkiye, Kız Kulesi'nde yapılan restorasyona dikkat kesilmişken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe, belediye mülkiyetine ait tarihi Hatice ve Fehime Sultan yalılarının restorasyonunda yaşanan süreci aktardı.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe

'2009'DAN BERİ SÜRÜYOR'

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kamuoyunu bilgilendirdiğini belirten Dr. Gökçe, önceki yönetim döneminde 2009'da restorasyona alınan yalıların bilirkişi raporunda "inşaatta hiçbir çalışmanın olmadığı, bazı imalatların hasar gördüğü ve restorasyonun 2009'dan beri bitirilemediği"nin belirlendiğini söyledi. Ayrıca, inşaatta hasarın her geçen gün arttığı, imalatların tekrar elden geçirilmesi ve güvenlik açısından riskler bulunduğu gerektiğinin belirtildiğini söyledi. 

HASAR HER GÜN ARTIYOR

Bilirkişi raporunda ayrıca 2009 yılında özel şirkete teslim edilen inşaatta hasarın her gün arttığı, imalatların tekrar elden geçirilmesi gerektiği, güvenlik açısından riskler bulunduğu da belirtildiğini ifade eden Gökçe, "Bu kadar önemli ve tarihi eserler ne yazık ki onulmaz bir zarara uğruyor" dedi.