İstanbul’dan Kütahya’ya uçan yolcular, Zafer Havalimanı’na indiğinde adeta hayatlarının şokunu yaşadı.

Afyonkarahisar’da yayın yapan afyonpostası.com.tr sitesinin haberine göre, Kütahya Zafer Havalimanı’na inen yolcular valizlerini almak istediklerinde büyük bir şoka uğradı. Yolcuların valizleri kalkış noktası olan İstanbul Yeni Havalimanı’nda unutulmuştu. Bir yolcu yakınının ifadesine göre görevliler, “Kusura bakmayın, valizlerinizi unuttuk. Yarınki uçakla gelecek” dedi. 

ZAFER HAVALİMANI’NA ULAŞAN VALİZİ, BU KEZ DE SERVİSE VERMEYİ UNUTTULAR

Bir yolcu yakını bu kez de valizinin servise yüklenmesinin unutulduğunu söyleyerek, “Görevliler valizlerin ertesi gün geleceğini ve havalimanı servisiyle evlere dağıtılacağını ifade ettiler ancak benim valizimi bu kez de Zafer Havalimanı’nda unutmuşlar. Servis firması araca verilmediğini söyleyince havalimanını aradık. Havalimanı bize ‘sizinkini göndermemişiz’ dediler.”

‘YEĞENİMİN İLAÇLARI VALİZDEYDİ, MAĞDURUZ’

Yeğeninin ilaçlarının valizde kaldığını söyleyen yolcu yakını, “İlaçları almak için nöbetçi eczaneye gittik doktor reçetesi lazım dediler. Şimdi atladım kendi aracıma havaalanına gidiyordum yoldayken aradılar, biz havalimanını kapattık yarın gelin diyorlar. Böyle bir şey nasıl olur hala anlamış değilim. Tam anlamıyla rezillik. Yeğenimin ilaçlarını almamız lazım alamıyoruz gerçekten ne yapacağımızı şaşırdık” diyerek mağduriyetini ifade etti. 

TUTTURULAMAYAN HEDEFLER, ASTRONOMİK YOLCU GARANTİSİ… 

2012 yılında yap-işlet-devret modeliyle hizmete açılan Zafer Havalimanı, astronomik yolcu garantisiyle sürekli gündeme geliyor. 2021 yılında 1 milyon 317 bin 733 kişilik yolcu garantisi verilen havalimanını yalnızca 22 bin 936 kişi kullandı. Havalimanını kullanmayan 1 milyon 294 bin 797 kişi için, havalimanı kullanılmış gibi devletin kasasından işletmeci firmaya ödeme yapılacak.