DEVA Partisi'nden yapılan açıklamaya göre; ekonomik, sosyal, hukuki ve siyasi sorunların ele alındığı görüşme yaklaşık bir saat sürdü. 

Temel hak ve özgürlüklerin korunmasının ve hukukun üstünlüğünün temel bir ilke olduğunu vurgulayan Babacan, sorunların meşru demokratik siyaset zemininde çözülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Ziyarete; HDP Eş Genel Genel Başkanı Pervin Buldan'ın yanı sıra HDP Sözcüsü Ebru Günay, Grup Başkanvekili Saruhan Oluç ve milletvekili Fatma Kurtulan katıldı. 

CHP VE SAADET İLE GÖRÜŞMÜŞLERDİ

HDP, 'demokratikleşme ve adalet başta olmak üzere Türkiye'nin temel sorunlarına ilişkin görüş ve önerilerini paylaşmak için' muhalefet partilerinden randevu istemişti.
HDP'ye şimdiye kadar CHP ve Saadet Partisi olumlu yanıt vermiş ve HDP heyeti iki partiye de üst düzeyde ziyaret gerçekleştirmişti.

Ahmet Davutoğlu'nun liderliğini yaptığı Gelecek Partisi ile yapılacak görüşme ise sağlık nedenleriyle başka bir tarihe ertelenmişti. 

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ziyaretlerle ilgili “Gündemimizde bir seçim ittifakı yok, bu ziyaretler asla bir seçim ittifakı arayışı ziyaretleri değil, demokrasi ittifakına duyulan ihtiyaçtan kaynaklı ziyaretler" demişti. 

 PERVİN BULDAN AÇIKLAMA YAPTI

Görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan şunları söyledi:

*Türkiye’nin genel ve temel konularını, sorunlarını konuştuk ve muhalefet arası bir güç birliğine ve demokrasi ittifakına ihtiyaç olduğunu dile getirdik. Demokrasi ittifakının seçimlere kadar bir geçiş dönemi olarak ifade ettiğimiz bir yol temizliği yapma ihtiyacını da masaya yatırdık. Bu konuların başında önemli olarak ele alacağımız adil yargılanma, yani yargı meselesi. Haksız tutuklamalar. Şu anda cezaevlerinde olan binlerce insanın haksız ve hukuksuz bir şekilde cezaevinde oldukları meselelerini konuştuk. Yine parlamenter sisteme geçiş dönemi için neler yapılması gerekiyor bunları konuştuk. Kanun hükmünde kararnamelerle yönetilen bir ülkede zarar gören vatandaşlarımızın bu meseleden nasıl çıkacağını konuşmaya çalıştık. Kayyumlar konusu. Belediyelerde eş başkanlarının görevden alınması ve yerine kayyumların atanması sadece HDP ile sınırlı kalmayan, artık Türkiye’nin batısına da sirayet eden başta Boğaziçi olmak üzere bundan sonra da belki göreceğimiz ve yaşayacağımız bir mesele olacağını konuştuk. Yine seçim güvenliği, seçim meselesi bir ittifak olarak gündemimizde değil ancak seçim, oy güvenliğine ihtiyaç olduğu olduğu konusunu konuştuk. Bundan sonra görüşmeler devam edecek. Kuracağımız heyetler kendi aralarında görüşmelerini yapacaklar.

YENİ ANAYASA VURGUSU

*HDP olarak yeni anayasa konusunda bizim duruşumuz nettir. Nasıl bir anayasa hazırlayacaklar elbette buna bakacağız. Ceplerinde ne var, nasıl gelecekler muhalafet partilerinin kapılarını nasıl çalacaklar onu bilmiyoruz. Dolayısıyla biz HDP olarak toplumun tüm kesimlerini kapsayan ortak bir anayasa çıkarılması konusunda hem fikiriz. Sadece hükümetin belirleyeceği bir yeni anayasanın Türkiye’ye hizmet etmeyeceği, faydalı olmayacağı kanaatini taşıyoruz. Elbette ki bütün muhalefet partilerinin görüşlerinin alınması gerekmektedir, bu önemlidir. Ancak STK’lar başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerini bu meseleye katmakta fayda vardır.

İYİ PARTİ'DEN DE RANDEVU İSTENECEK 

*Ayın 17’sinde Gelecek Partisi ile Sayın Mithat Sancar görüşecek. İyi Parti ile randevu alacağız. Önümüzdeki günlerde bunu da sizlerle paylaşırız.