Ankara'nın Çankaya ilçesindeki HDP Genel Merkezi'ne Ramazan Bayramı'nın ilk gününde gece saat 00:05 sıralarında taşlı saldırı yapıldı. Güvenlik kamerası kayıtlarında genel merkez binasına saldıran 3 kişilik bir grup olduğu görülürken, şahısların kimliklerine ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. HDP'den saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, genel merkez binasını korumakla iki ayrı noktada görevlendirilen polislerin, saldırıyı yapan şahıslara müdahale etmedikleri ileri sürüldü. 

Ramazan Bayramı'nın ilk gününde saldırının yapıldığı belirtilen HDP açıklamasında, "Sokağa çıkma yasağına rağmen Ramazan Bayramı’nın birinci gününde Türkiye’nin üçüncü büyük partisine yönelik gerçekleştirilen bu saldırının faili; kaos ve kargaşadan beslenen siyasi çevrelerdir, partimizi her fırsatta hedef gösteren iktidardır. Mafya ve karanlık ortakları tarafından kirli ilişkileri ortaya dökülen ve bu telaşla hedef saptırmak için partimizi ve muhalefeti suçlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu faildir" denildi. 

“SALDIRILAR TESADÜFİ DEĞİLDİR”

HDP açıklaması şöyle:

"Siyaset-mafya ilişkilerinin aleni bir şekilde ortaya döküldüğü bir dönemde, partimize yönelik bu korkakça ve çetevari mafya yöntemleriyle gerçekleştirilen saldırılar tesadüfi değildir. Fakat yine söylüyoruz asla amacına ulaşmayacaktır. Hiçbir güç; partimize saldırarak mafya-siyaset-bürokrasi üçgeninde ortaya çıkan çürümüşlüğü gizleyemez, bu çürümüşlük üzerinden inşa edilen yoksulluğu, yolsuzluğu ve topluma dayatılan çözümsüzlüğü görünmez kılamaz.  

HDP; parti binalarını ve varlığını da ülkeye umut veren Üçüncü Yol alternatif siyasetini de sadece savunarak değil, büyüterek yoluna devam edecektir. Ülkeyi bu karanlık, saldırgan zihniyetin insafına terk etmeyeceğiz. Kaos ve kargaşadan beslenen kesimlerin hesaplarını boşa çıkaracak, demokratik siyaset çizgimizdeki ısrarımızla ortak mücadeleyi büyütecek ve Türkiye’yi bu karanlıktan çıkaracağız."

(ANKA)