Vekilliğinin düşürülmesinden sonra Sincan Cezaevi'nde tutuklu bulunan Ömer Faruk Gergerlioğlu’na partisi ve ailesi tarafından iletilen haberler ve basın çıktıları, ‘içinde yasaklı siteler olduğu’ gerekçesiyle kendisine verilmedi.

OĞLU SOSYAL  MEDYA HESABINDAN PAYLAŞTI

Gergerlioğlu’nun oğlu Salih Gergerlioğlu sosyal medya hesabından babasına gönderilen ancak verilmeyen mektuplarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Salih Gergerlioğlu, “Babama, gerek partisi tarafından gerek de bizim tarafımızdan ulaştırmak istediğimiz haberler, basın çıktıları, ‘içlerinde yasaklı siteler olduğu’ gerekçesiyle teslim edilmedi. HDP’nin mektubu, ‘sakıncalı’ kabul edildi” ifadelerini kullandı. 

HDP’NİNKİ 'TAMAMEN SAKINCALI'

Salih Gergerlioğlu’nun paylaştığı yasak kararında, Ömer Faruk Gergerlioğlu’na gönderilen bilgisayar çıktılarında bazı haberlerin yer aldığı, bu haberlerin yayınlandığı sitelerin ‘yasaklı’ olduğu vurgulandı.

Yasağın bir diğer gerekçesi ise ‘fotokopi ile çekilip gönderilen yazıların telif hakkı kapsamına girip tazminat sorumluluğu doğurabileceği’ endişesi. Gönderilen fotokopilerle ilgili yayıncısının yazılı izni olmaması da yasağa gerekçe gösterildi.

HDP’nin mektubu Cezaevi Disiplin Kurulu’nca ‘tamamen sakıncalı’ bulundu.