Partisinin Manisa'daki il danışma kurulu toplantısına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Vedat Demiröz, Türkiye ekonomisinin iyiye gittiğini ifade ederek, “Ekonomimiz çok mu kötü beyler? Türkiye’de son 20 senede her eve bakın ya bir otomobil ya da 2 otomobilimiz var. Her evde 2-3 telefon var” ifadelerini kullandı.

AK Partili Demiröz'ün bu ifadelerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba sert tepki gösterdi. Partisinin Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Adana Milletvekili Burhanettin Bulut ve il yönetimiyle birlikte Ünye ilçesinde İlçe Danışma Kurulu Toplantısı'na katılan ve partiye yeni katılan üyelere rozetlerini takan Veli Ağbaba, burada yaptığı konuşmasında AKP'li Demiröz'e yanıt verdi.

'ÖNCEDEN YANGINLAR TULUMBA İŞEM SÖNDÜRÜLÜYORDU'

T24'te yer alan habere göre Ağbaba, şu ifadeleri kullandı:

"Dün AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ‘Dolar kuru yüksek olabilir ama artık cep telefonlarımız, arabalarımız var' diyor. Haklı. Bunlar iktidara gelmeden önce Ordu'dan İstanbul'a yürüyerek gidiyorduk, katır sırtında gidiyorduk. Bu arabaları, gemiyi bunlar icat etti. Daha önce yangınlar tulumba ile söndürülüyordu değil mi? İtfaiyeyi bunlar buldu.

Cep telefonunu bunlar buldu. Aklımızla dalga geçiyorlar. 20 yılda, su vermeden ekmek vermeden, doğan çocuk 20 yaşına geldi. Bunlar yakında derse ki ‘Eskiden Kadıköy'den Beşiktaş'a sandalla geçiyorduk, şimdi gemiyle geçiyoruz, deniz otobüsleri var’ şaşmayın. Allah Vedat Demiröz’e biraz vicdan versin."