Her şey bu ilanla başladı. YouTube hesabı açmak yerine hazır takipçili bir YouTube hesabı satın almak isteyen bir kullanıcı, internetten ilanlara bakmaya başladı.İçlerinden biri 150 TL karşılığında 15 bin aboneli bir YouTube hesabı satıyordu. Böyle bir fiyata elbette bu hesabın satışı mümkün değildi! Ancak kullanıcı, 150 TL'yi kayıp olarak düşünmeyip parasını riske atarak bu hesabı satın almak için YouTube hesabını sattığını iddia eden kişiyle internet üzerinden görüşmeye başladı.

Alıcı kişi, dolandırıcının Whatsapptan hesap bilgilerini alıp, EFT yaptı. Dolandırıcı ise, satın alınan YouTube hesabına bir kullanıcı adı ve şifreyi gönderdi; ancak hatalı şifre uyarısı karşısına çıkınca dolandırıldığını anladı. Whatsapp'tan durumu dolandırıcıya iletmek istediğinde ise Whatsapp'tan engellendiğini fark etti.

Daha sonra dolandırılan kişi, arkadaşının numarası üzerinden dolandırıcıya ulaştı. Bir dilekçe hazırlayıp korkutma amaçlı fotoğrafını çekip dolandırıcıya gönderdi.

Ancak bu dilekçe de dolandırıcıyı korkutmaya yetmedi. Kendisine ait 200 aboneli bir kanal üzerine anlaşmışlar gibi davranıp, dolandırıcılık yapmadığını söyledi ve dolandırılan kişiyi tekrar engelledi.

Sonrasında dolandırıcının mail şifresiyle kendisine dolandırıcının gönderdiği şifrenin aynı olduğunu fark etti. Mail adresini incelediğinde dolandırıcılık yaptığı Instagram ve Facebook adreslerinin de bu maile bağlı olduğunu fark etti. Ardından Facebook adresine girdi; 2016 yılından bugüne yüzlerce kişiyi dolandırıcının aynı yöntemle dolandırmaya çalıştığı yüzlerce mesajı gördü. İşte o mesajlaşmalardan bazıları...


Daha sonra gelen bildirim sayesinde dolandırıcının Facebook hesabına erişmeye çalıştığını fark etti. Böylece dolandırıcının açık adresi de dolandırılan kişinin eline geçti.

Daha sonra gelen bildirim sayesinde dolandırıcının Facebook hesabına erişmeye çalıştığını fark etti. Böylece dolandırıcının açık adresi de dolandırılan kişinin eline geçti. Daha sonra yakın arkadaşları ve ailesine kadar dolandırıcının özel bilgilerine ulaştı. Bu yönde topladığı ekran görüntülerini dolandırıcıya atıp dolandırdığı 150 TL'sini geri istedi.