Katıldığı yayında İBB'nin CHP tarafından devralındığı anda borcunun 23 milyar 592 milyon TL olduğunu iddia eden Tevfik Göksu, bugün bu borcun 43 milyar 402 milyon TL'ye yükseldiğini söyledi. 

Göksu'nun iddialarını cevaplayan Ediz Zeyrek, belediye devralındığında kasada 11 milyon TL olduğunu ve borcunun 29 milyon TL olduğunu, geçmiş dönemde alınmış olan 2 milyar euro döviz borcunun 6 liralık kurdan alındığını ve bugünkü kur farkıyla 8 milyar TL zararın ortaya çıktığını söyledi. 

İBB'nin bu dönemde 13 milyar TL kredi aldığını söyleyen Zeyrek, geçmiş döneme ait 12 milyar TL borcun da ödendiğini söyledi. Zeyrek ayrıca bugün İBB'nin kasasında 5.5 milyar TL bulunduğunu söyledi. 

"UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE KOMİSYONUNA 'HAYIR' DEDİLER"

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde gündeme gelen uyuşturucuyla mücadele komisyonu kurulması teklifine Ak Partili üyelerin hayır dediğini söyleyen Zeyrek, Belediye'ye iş yaptırmamak adına Halk Ekmek büfelerinin de engellendiğini belirtti. 

Göksu, Halk Süt dağıtımının yüksek ücrete mâl olduğunu söylemiş ve markette 4.5 TL olan sütün 6.9 Liraya mâl olduğunu ifade etmişti. 

Zeyrek şunları söyledi: 

*123 bin çocuğa İBB süt dağıtıyor. Zarar ediyormuşuz. Edeceğiz... 

*Siz 5 firmanın milyarlarca Lira vergi borçlarını silerken, biz süt dağıtıp zarar edeceğiz. 

*Sosyal hizmette zarar edileceğini herkes bilir. CHP yoksul halka dokunmuş olacak diye kaygı duyuyorlarsa, Halk Süt arabalarının üzerine Binali Yıldırım ya da Cumhurbaşkanı'nın resmini koyalım. 

*Yeter ki halkın sütüne dokunmasınlar. Süt dağıtımının 1 yıllık maliyeti 25 milyon TL. Sarayın 5 günlük masrafı. Ortada zarar da yok zaten. Sütün alım ve dağıtım masrafı var. Market sütü sana getirirse kaça mâl olur? 

*Ayrıca biz küçük üreticilerden sütü alarak ziraati de destekliyoruz.