Haber Global'de Candaş Tolga Işık'ın sunduğu "Az Önce Konuştum" programına konuk olan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, gündemdeki konuları değerlendirirken ABD'nin Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı hava savunma sistemleri S-400 konusunda yaşanan gerilimde geri adım atılmayacağını ifade etti.

GERİ ADIM ATMAMA KONUSUNDA KARARLI

Işık'ın S-400 konusunda ABD'nin açıklamalarını hatırlatması üzerine konuşan Kalın, "Burada durup dururken Türkiye ben onu değil bunu almak istiyorum demedi. Burada bir ihtiyaç var onu almak istiyorum dedi. Biz Türkiye olarak S-400'lerden geri adım atmayız. Kararlılığımız devam ediyor" dedi.

UÇAKLAR İÇİN TEDİT DEĞİL

Tartışmaların teknik değil siyasi olduğunu vurgulayan Kalın, S-400'lerin F-35 savaş uçakları için tehdit olmadığını ifade etti.

KALIN: BU TEHDİT DİLLERİ BİZİ ETKİLEMEZ

Öte yandan CAATSA yaptırımlarının anlamsız ve işlevsiz olduğunu kaydeden Kalın, "Bu tehdit dilleri bizi etkilemez" şeklinde konuştu.

KALIN'DAN AVRUPA MESAJI

Kalın, Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) ilişkilerini de değerlendirirken Avrupa ile hiçbir zaman kopma yaşanmayacağını belirtti. 

"WASHİNGTON'DAN EMİR ALAN BİR AVRUPA VAR"

Avrup ile inişli çıkış dönemler yaşandığını da kaydeden Kalın, "Türkiye perspektifinde bir daralma yaşadı Avrupa. Washington'dan emir alan bir Avrupa var. Avrupa kendi coğrafyasını bırakıp oraya bakıp perspektif belirlemesi küresel açıdan olumsuz hale getiriyor" dedi.