İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Bursa İl Başkanlığı ziyaretinde partililere konuştu.

Konuşmasında AK Parti’ye ve Erdoğan’a övgüler yağdıran Soylu, AK Parti’nin, “Cumhuriyet tarihinin önemli bir devrimi”ni gerçekleştirdiğini öne sürdü,

Soylu, şu ifadeleri kullandı:

“Defalarca seçime gidildi. Defalarca tezvirat ve dedikodular üretildi. Defalarca hükümeti deviriyoruz, AK Parti’yi yeniyoruz sözleriyle önümüze çıktılar. Her seferinde bu millet, AK Parti’nin masumiyetine, Recep Tayyip Erdoğan’ın kendi adamı olduğuna ve bu partinin de Türkiye’yi selamete ulaştıracağına ve Türkiye’yi büyük ve güçlü Türkiye hedefine ulaştıracağına inandı. Bugün de inanıyor. İlk kurulduğu günkü gibi inanıyor. Tecrübesine, birikimine, cesaretine, devrimci ve değişimci gücüne, her şeyine inanıyor. Doğruluğuna, samimiyetine, milletin karşısında hesapsız, hasbi bir şekilde ortaya koyduğu anlayışın tamamına inanıyor. Çünkü geçmişte yaptıkları ve bugün ortaya koyduklarının tamamı, esas itibarıyla milletin yıllarca hasretle beklediği, ‘öyle olsa ne güzel olur’ dediği anlayışların tamamıdır.”

Bakan Soylu, “Gücümüzü milletten alıyoruz ve bu millet her şeyi görmektedir. Biz daha yeni başladık. Bu millet yeni başladı. Ecdadımızın Osman Gazi, Orhan Gazi’nin emanet ettiği bu topraklarda onlardan daha ileriye gidebilmek için çatlasınlar da patlasınlar, yeni başladık” ifadelerini kullandı.

'BİZE YAPTIRAN ALLAH'TIR'

Soylu sözlerinin devamında ise din istismarının yeni bir örneğini sergileyip “Cenab-ı Allah biliyor. Milletimize hiç ihanet etmedik. Üzerimize ne kadar gelirlerse gelsinler hiç ihanet etmedik. Kim ne derse desin. Onun için sadece bizim yaptıklarımıza bakmayın. Biz kendimiz yapmıyoruz. Biz inanıyoruz ki bize yaptıran Allah’tır, bize yaptıran Allah’tır, bize yaptıran Allah’tır” dedi.

'DİN İSTİSMARI BİR GÜVENLİK MESELESİDİR'

İçişleri Bakanı Soylu’nun din istismarı taşıyan sözlerine tepki gösteren Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sema Silkin, şu ifadeleri kullandı:

Allah’ı, iktidarınızı korumak uğruna her türlü günahı işlemeyi göze alan yönetiminizi meşrulaştırmak için istismar edemezsiniz. Din istismarı bir güvenlik meselesidir. Bakan da o güvenliğin açık tehdididir.