İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine "İşyerlerinin Çalışma Saatleri" konulu genelge gönderdi.

'KONTROLLÜ NORMALLEŞME' İLE BELİRLENDİ

Genelgede corona virüsle mücadele kapsamında bazı tedbirlerin geldiği hatırlatılırken 1 Mart'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni tedbir ve kuralların kontrollü normalleşme sürecine dair temel usul ve esaslar belirlendiği ifade edildi. 

YENİ TEDBİRLERDE SAATLER AÇIKLANMIŞTI

Erdoğa'ın açıkladığı ve renklere ayrılan risk gruplarından düşük, orta ve yüksek risk grubunda yer alan illerde 'lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı vb. gibi yeme içme yerleri ile kıraathane ve çay bahçesi gibi iş yerleri için 07.00-19.00 saatleri arasında yüzde 50 kapasite ile müşterilerine işyerinde hizmet sunacak şekilde çalışabilme imkanı getirildi'ği belirtildi.

YENİ SAATLER BELLİ OLDU

Genelgede ayrıca yeni saatler belirlenirken daha önce açılış ve kapanış saatleri belirlenmiş olan işyerleri olan bakkal, market, manav, kasap, berber, kuaför ve güzellik salonu, terzi, ayakkabıcı gibi yerlerin açılış ve kapanış saatlerinin, düşük, orta ve yüksek risk grubundaki illerde 07.00 - 20.00 saatleri arası olarak belirlendiği belirtildi.

Vali ve kaymakamlarca belirtilen esaslar doğrultusunda Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 nci ve 72 nci maddeleri uyarınca İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları kararları ivedilikle alınacak.