Kamu İhale Yasası'nda 'istisnalar' maddesine yeni fıkra eklemek için harf kalmayınca 'Ekonomik Reform Paketi' olarak kamuyouna duyurulan paketle genişletilen yasanın uygulanmayacağı alanlar daraltılmak isteniyor.

İktidara geldikten sonra AK Parti'nin yaptığı ilk icraatlardan biri olan Kamu İhale Yasası'nın değiştirilmesi oldu. Bu yasa ilk çıktığında 6 olan fıkra sayısı 'istisnalar' maddesine ekleme yapılmak için alfabedeki 29 harf de kullanıldı. Bu da yetmeyince 'AA' diye yeni bir fıkra eklendi.

2002'DE KABUL EDİLDİ

TBMM'de 4 Ocak 2002'de kabul edilen Kamu İhale Yasası, AK Parti'nin iktidara gelince birçok kez değişikliğe uğradı.

AK PARTİ DÖNEMİNDEN İTİBAREN GENİŞLETİLDİ

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, AK Parti döneminden itibaren yasanın uygulanmayacağı alanları düzenleyen 'istisnalar' başlığındaki 3. madde genişletildi.

29 YETMEYİNCE '30. HARF'E İHTİYAÇ DUYULDU

Böylece ilk yayımlandığında 6 fıkra olan 'istisnalar' 29 harfi de yaşarak yeni fıkraların doğmasına neden oldu. A'dan Z'ye olan fıkraların üstüne yeni fıkra ihtiyacı doğunda bu defa 'AA' denilerek devam edildi.

KENDİ GENİŞLETTİ KENDİ DARALTIYOR

Açıklanan 'Ekonomik Reform Paketi'nde ise AK Parti'nin kendi genişlettiği 'istisnalar'ın daraltılması kararlaştırıldı. Hazırlanan kitapçıkta, "4734 sayılı Kamu İhale Yasası'ndaki istisnalar, önemli ölçüde azaltılacaktır. Muhafaza edilen istisnalar da düzenli olarak izlenecek ve denetlenecektir" denildi.