Rize İkizdere'de bulunan İşkencedere Vadisi'nde Cengiz İnşaat'ın kurmak istediği taş ocağına,  bölge halkı tepki göstermiş ve orman katliamına karşı çıkmıştı. 
Yakın zamana kadar bölgede olan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, bazen iş makinalarının üzerine çıkarak, bazen de yetkililerle konuşarak direnişçilere destek olmuştu.

Ankara'ya döner dönmez Polemik Haber'e konuşan Tanal bölgede yaşananları sıcağı sıcağına anlattı. 

Yatırımlara karşı olmadıklarını söyleyen Tanal "Başka noktalarda atıl taş ocakları varken burada yenisinin açılması, tamiratı imkansız olan zararlara sebebiyet verecektir. Çevre kanununa göre 25 hektarın altında olan yerlerde kurulacak maden ocağı işletmelerinde çed raporuna gerek olmadığı söylenirken, bunun üzerindeki işletmelerde çevresel tahribat ihtimali nedeniyle çed raporu isteniyor. Buradaki taş ocağı sahası geniş bir alan ama alanlar 25 hektardan aşağı büyüklüklere bölünüp çed raporu almadan işletme kurmanın yolu açılıyor. Bu da hukukun etrafından dolaşmak anlamına geliyor. " dedi.

Doğa tahribatının yüksek boyutlarda olduğunu belirten Tanal yapılacak işlemler öncesinde doğal varlıkların kaldırılıp saklanması, işlemler bittiğinde yerine konması gerektiğini söyledi. 

Tanal "İkizdere'de bu bitki örtüsü ve doğal varlıklar sökülüp dereye atılıyor. Buradaki tatlı su balıkları da derenin doldurulması sebebiyle öldüler. Bu su ayrıca vatandaşların ve hayvanlarının içme suyuydu. 
Şimdi buradan çamur akıyor. İş makinalarının gürültüsü nedeniyle hayvanlar rahatsız olup buradan kaçtılar. Bu hayvanlar başka yerlere gidecekler. Gittikleri yerlerdeki hayvanlarla aralarında mücadele olup hayvan katliamı da yaşanacak." diye konuştu.

"VATANDAŞLAR, 'YAKINLARINIZI KAMU GÖREVİNDEN ATARIZ' DENİLEREK TEHDİT EDİLİYOR"

CHP'li Tanal, bölgede yaşananlara karşı duran köylü vatandaşların tehdit edildiğini, eski bakan ve milletvekillerinin 'yakınlarınızı kamu görevinden atarız' ifadeleriyle vatandaşları direnişten vazgeçirmeye çalıştıklarını ifade etti. 

Gözaltılara da değinin Tanal "Şu anda gözaltına alınanlar serbest bırakıldı. Eğer orada olmasaydım çok daha fazla gözaltı yaşanacaktı" dedi.