Cumhurbaşkanı seçilme şartı olan '50+1' şartına Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Cemil Çiçek'in ardından bir tepki de AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir'den geldi. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında konuşan Aydemir, "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın düşüncesine sonuna kadar saygı duyuyorum" ifadesini kullandı. Ayrıca, ittifakların 'kazanma değil, kaybettirme amaçlı' yapıldığını ifade etti. 

'BÖYLE BİR MAHSURU OLDUĞU AŞİKÂR'

Aydemir, "Millet İttifakı'na bakın, öylesine savrulmalar yaşanıyor ki; HDP ile normal şartlarda İYİ Partinin bir araya gelme şansı var mı? Ama bir araya gelmişler. Bunu, karşı tarafa kaybettirme adına yapıyorlar. Kazanma değil, kaybettirme esaslı. Böyle bir mahsuru olduğu aşikâr" diye konuştu.

'KILIÇDAROĞLU ÖNCE ERDOĞAN'DAN ÖZÜR DİLESİN'

Aydemir, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'helalleşme yolculuğu' açıklamasına da tepki gösterdi. "Helalleşme, önce kürsüye çıkıp her gün iftira ettiklerinize, yalan söylediklerinize, töhmet altında bıraktıklarınıza 'Bizi bağışlayın, bunları yaptık ama hakkınızı helal edin' demekle başlar bu iş. Sayın Kılıçdaroğlu önce Sayın Cumhurbaşkanı'mızdan özür dilemeli ve helalliğe oradan başlamalı" dedi. 

CEMİL ÇİÇEK NE DEMİŞTİ?

Bir dönem Adalet Bakanlığı görevini de yürüten Cemil Çiçek, cumhurbaşkanı seçilmek için gereken 50+1 şartına bir dizi eleştiri yöneltmişti: 

"Anayasa toplantısında 50+1'in hem bugün hem de gelecekte önemli sıkıntılara sebebiyet vereceğini ve Türkiye'yi bir kaosa sürükleyeceğini söyledim yine söylüyorum. Bu sözlerim iktidar ya da muhalefet yanlısı değil. Söylediğim cümleler gayet açık. 50+1 ciddi problem çıkarıyor. Gelecekte de çıkaracak."