Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?' sorusuna ''Ben istiyorum diye bir şey olamaz'' yanıtını verdi.

Konuya ilişkin verdiği cevapta ''Cumhurbaşkanlığı makamına hazırlanma diye bir şey olabilir mi?'' diyen İmamoğlu, tek gündeminin 'İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İstanbul kenti' olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı adaylığına siyasi geçmişini de örnek gösteren İmamoğlu, belediye meclis üyeliği ve Beylikdüzü Belediye Başkanı adayı olmasının istendiğini fakat kendisinin ön seçim şartıyla kabul ettiğini aktardı.

Son olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı sürecini de örnek gösteren İmamoğlu, ''Bu konuda 'ben istiyorum' diye bir şey olamaz'' ifadesini kullandı.

Olay TV'nin kapatılması ile ilgili de konuşan İmamoğlu, sürekli olarak ortaklığının dillendirildiğini hatırlatarak ''Ben ortak olsam muhtemelen kanal kapanmazdı, ben mücadele ediyorum ve mücadeleyi kazanan biriyim'' şeklinde konuştu.