İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kuraklık sorununun ele alınacağı İSKİ’deki toplantı öncesinde, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

 

İmamoğlu, 2016'da düzenlenen ve 2 buçuk milyon lira kamu zararı tespit edilen dosyaya İstanbul Valiliği'nin soruşturma izni vermemesi üzerine de konuştu.

"HALK EKMEK BÜFELERİNE ÇÖZÜM BULACAĞIZ”

Ekrem İmamoğlu bir gazetecinin "Kamuyu zarar uğrattığı gerekçesiyle nedeniyle, eski yöneticiler hakkında bir soruşturma talebiniz oldu; ama valilikçe reddedildi. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?" sorusuna

“Yani detayına bilmiyorum, bakacağım niçin reddettiğine. Yani valiliğin soruşturmayı reddetmesi, soruşturmanın sonu erdiği anlamına gelmez. Başka yol haritalarımız vardır. Bulduğumuz bir usulsüzlük var ise bu konulara 
kararlılıkla gideceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bakacağız, eğer anlamlı bir gerekçe varsa, düzeltip ona göre yollarız. Eğer anlamsız ise valiliğe de gereken uyarıyı yaparız.” diye yanıt verdi.

Başkan İmamoğlu Halk Ekmek büfeleri ile ilgili soruya ilişkin ise  “Büfeler konusunda gereğini yapacağız. Her soruna çözüm bulduğumuz gibi, buna da bulacağız.” dedi.

Covid-19 rakamlarıyla ilgili de konuşan İmamoğlu şunları söyledi;

*Rakamlar, ne yazık ki bizi rahatlatan rakamlar değil. Yani neredeyse ayın 16’sı, 17’si gibi, geçen sene Aralık’ta yaşanan vefat sayısı kadar vefat yaşamıştı İstanbul. 

*Ben, bu sayılarla ilgilenmiyorum, alınan tedbir kararları ile ya da sahada uygulayacağımız konulularla ilgileniyorum. Şu anda durumun vahim olduğunu herkes biliyor. Herkes yakınından, eşinden, dostunda, hastalıkla uğraştığımızı biliyor. Aldığımız vefat haberleriyle hepimiz üzülüyoruz. Çok yakın ailelerde, çevrelerde; benim söylememe gerek yok. 83 milyon da bunu biliyor, 16 milyon da. Esas olan; tedbir nasıl alınacak, çözüm nasıl bulunacak? Belli tedbirler alındı. Bizim feryatlarımızdan sonra belli kapanmalar yapıldı. Ama yeterli olmadığını, bir soruna tam bir çözüm oluşturmadığını da ne yazık ki yaşıyoruz. Keşke zamanında bazı işler ve işlemler düzgün yapılabilseydi. Hala daha fazla tedbir alınması gerektiğini düşünenlerdenim. Bilimin sesi bu; benim değil.