Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Nevşehir’in Hacıbektaş İlçesi’nde Hacı Bektaş Veli Müzesi’ni ve Türbesi’ni ziyaret etti. Yetkililerden müzenin durumuyla ilgili bilgi alan İnce, Arslanlı Çeşme’den su içti. Ziyaret sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan İnce, 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni eleştirerek “Bu sistem çökmüştür” dedi.


Muharrem İnce, Hacıbektaş İlçesi’nde Hacı Bektaş Veli Müzesi’ni ve Türbesi’ni ziyaret etti

'ÇAKMA, YAPAY, PALAVRADAN BİR SİSTEMDİ'

“Horasan erenlerinden Anadolu erenlerine, Hoca Ahmet Yesevi’den Hünkar Hacıbektaş Veli’ye büyük bir öğretinin çok önemli bir mekanında siyaset konuşmak istemem” diyen İnce, gazetecilerin sorularını türbenin dışında cevapladı. İnce, “2002’den 2021’e 19 yıllık AKP iktidarında kişilerin borcu 138 kat arttı. Devletin borcu 124,5 milyar dolardan, 445 milyar dolara çıktı. 2002’de dolar 1.60’lardaydı. 2018’de 4.75’di. Bugün 10 liranın üzerinde. Derin bir yoksulluk yaşıyoruz, yoksullaşıyoruz. Bu sistem çökmüştür. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi denilen sistem çakma bir sistemdi zaten; yapay bir sistem, palavradan bir sistemdi. Bu sistemin çöktüğünü hep birlikte gördük” ifadelerini kullandı. 

'KİMİ HELALLEŞİYOR, KİMİ YOL BULUYOR'

Ekonominin siyasetin gündeminde olmadığına işaret eden İnce, “Ekonomiyi konuşmak, tencereyi konuşmak, mutfağa konuşmak yerine; siyasette kim daha çok dini söylem kullanır tartışmasının ortasında bulduk kendimizi. İktidar mı fazla dini söylemde bulunacak, muhalefet mi bulunacak? Kimi helalleşiyor, kimi yol buluyor. Kimi faize teolojik açıklamalar yapıyor. Bu tartışmaların yerine bence asgari ücreti tartışmalıyız, siyasetçilerin işi bu olmalıdır. Doları, üretimi, sanayi, tarımı tartışmalı, eğitimi tartışmalıyız. Türkiye’nin ikinci bir AK Parti'ye ihtiyacı yok” dedi. 

'ASGARİ ÜCRET 5200 OLSUN TEKLİFİ MANTIKLI'

Asgari ücret konusunda DİSK’in teklifini mantıklı bulduğunu dile getiren İnce, “DİSK’in teklifi 5 bin 200 lira. Mantıklı buluyorum. İnşallah beklediğimiz gibi olur. Bu görüşmeleri yapanlara da şunu söylüyorum. İktidarın karşısında 3-5 lira için eğilmeyin. Dik durun” ifadelerini kullandı.