Liverpool Echo'nun haberine göre, hükümet departmanı daha önce İngiltere'den giden insanlara istikrarsızlıkla ilgili endişeler nedeniyle ülkenin bazı bölgelerine "gerekli seyahatler dışında her şeyden" kaçınmaları tavsiyesinde bulundu. Dışişleri Bakanlığı, bölgenin öngörülemez olduğu ve giderek daha değişken hale gelebileceği konusunda uyardı. 

‘ÖRGÜTLER EYLEMLERİNE DEVAM EDİYOR’

11 Ağustos Perşembe günü itibarıyla hükümet, "Artık Tunceli, Diyarbakır, Kilis ve Hatay illerine zorunlu seyahatler dışında tüm seyahatler konusunda tavsiyede bulunmadığını" söyledi. Şırnak ve Hakkari ilinin yanı sıra Suriye sınırına 10 kilometre mesafedeki diğer bölgelere zorunlu seyahatler hariç tüm seyahatlere karşı tavsiyelerde bulunmaya devam ediyor.

Dışişleri Bakanlığı'nın ek tavsiyesinde şunlar belirtiliyor: "Teröristlerin Türkiye'de saldırılar düzenlemeye çalışması çok muhtemel. PKK ve DEAŞ gibi terör örgütleri de dahil olmak üzere terörist gruplar saldırı planlamaya ve gerçekleştirmeye devam ediyor. Dikkatli olmalı, yerel güvenlik yetkililerinin tavsiyelerine uymalı, basında çıkan haberleri takip etmeli ve bu seyahat tavsiyesiyle güncel kalmalısınız." (Mirror)