İkinci el araba piyasasındaki araba fiyatları son aylarda daha da sert yükselişe geçti. Sahibinden.com’da ilana koyulan araçların fiyatları her geçen gün artıyor. Araçlar 4 - 5 ayda değerlerinin neredeyse yarı yarıya artırırken alıcılar oluşan bu duruma anlam veremiyorlar.

SAHİBİNDEN.COM’DAKİ SİNSİ OYUNLAR

Milligazete'den Abdulkadir Çeribaş'ın haberine göre, bazı art niyetli galericiler ellerinde satılmayan ya da daha yüksek fiyata satmak istedikleri araçların sahte ilanlarını koyup “Serdar beye opsiyonlanmıştır” yazarak o marka ve modelin satışının kolay olduğu algısı oyununu oynuyorlar.

Araçlarını sahibinden.com’da ilana koyacak olan vatandaşlar ise mevcut ilanları inceleyip “benim arabam daha çok eder” mantığıyla fiyat yükseltiyorlar. Fiyatlar böylece her geçen gün biraz daha artıyor. 

KİM BU SERDAR BEY?

Sahibinden.com’da koyulan sahte ilanlarda sözde aracın kaporasını veren ve aracı alacağını belirten sahte ismin genelde “serdar bey” olarak seçilmesi internet ortamında büyük bir dalga konusu olmaya başladı.

DENETİM ŞART!
 

Araba alım satım işinden rızkını kazanan ve bu tür sinsi oyunlara başvurmayan işletmeciler, vatandaşları araç alırken çok ciddi bir araştırma sürecine girmeleri ve herkesten araba almamaları konusunda uyarılarda bulunuyorlar.

Araç alımlarında fiyat oynaklığının ikinci el araba satış sitelerindeki sahte ilanlarla yukarı çekildiğinin bir kez daha altını çizen galericiler, Sahibinden.com gibi sitelere bir denetim getirilmesini talep ediyorlar.