Çorum'da, sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan işçiler eylemlerini sürdürüyor. Fabrika önünde günlerdir bekleyişlerini sürdüren işçiler, dünyanın ilk yazılı barış antlaşmasının adı "Kadeş"ten esinlenilerek "Kadeş Barış Meydanı" ismi verilen Çorum kent meydanında eylem yaptı. 

DİSK'e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Çorum’da sendikaya üye olan işçilerin işten çıkarılmasına tepki gösterdi. İşçilerin kanlarında yüzde 40 oranında kurşun olduğunu hatırlatan Adnan Serdaroğlu, “Neredesin baba Rüstem?” diyerek işverene seslendi.

Çorum’daki bir fabrikada işten çıkarılan işçilerin başlattığı eylem sürüyor. Geçtiğimiz hafta kimyasal ürünler üreten bir fabrikada sendikaya üye oldukları iddiasıyla 20 işçinin işten çıkışı verildi. İşten çıkarılan arkadaşlarına destek verenlerin de iş akitleri sona erdirildi ve sayısı 90’a ulaşıtı.

DİSK'e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu da işçilere destek vermek amacıyla Çorum’a geldi. Çorum Valiliği ve İŞKUR İl Müdürlüğünü ziyaret eden Serdaroğlu, ardından Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrika önünde bekleyen işçilerle bir araya geldi.

İşçilerle birlikte KADEŞ Barış Meydanı'nda basın açıklaması yapan Serdaroğlu, bir işçinin sendika üyesi olmasının anayasal hakkı olduğunu ancak Çorum'da 90 işçinin sendikalı olmak istediği için işten çıkarıldığını söyledi.

İşveren ile İstanbul’da bir görüşme yaptığını anlatan Serdaroğlu, görüşmede işverenin kendisine, “Pazartesi gideceğim, fabrikada kıyım yapacağım, kan dökeceğim” ifadelerini kullandığını öne sürdü.

Çalıştıkları ortam nedeniyle işçilerin hepsinin kanındaki kurşun oranının yüksek olduğunu vurgulayan Serdaroğlu, “Neredesin baba Rüstem?” diyerek işverene seslendi.Serdaroğlu, işçilerin haklarına kavuşuncaya dek eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.