LGBTİ+ karşıtı “Fatih’te Büyük Aile Buluşması” adıyla düzenlenen etkinliğe katılanlar Fatih, Saraçhane Parkı’nda toplandı.

Platformun çağrı videosunda “Dijital çağda tüm dünyayı ve ülkemizi bir virüs gibi saran LGBT propaganda ve dayatmalarına karşı ben de varım diyorsan… Çocuklarımızı, ailelerimizi ve gelecek nesillerimizi korumak için büyük aile buluşmamıza sen de katıl” ifadeleri yer aldı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) da bu videoyu internet sitesinde kamu spotu kategorisinde yayımladı. Mitinge birçok gerici kuruluş ile cemaat ve tarikatlar destek verdi.

Mitingde sarıklı ve cübbeli kişiler, "Böyle saçmalık olmaz, biz buraya gitar dinlemeye mi geldik?" diyerek, müziğin kapatılmasını istedi. 

Kitle düzenlenen mitingin ardından Beyazıt meydanına yürüdü. Burada okunan manifestonun ardından etkinlik tamamlandı.

Sosyal medyada yürüyüşe tepki gösterenler #NefretYürüyüşüneHayır etiketiyle paylaşımda bulundu.

Mitingde ayrıca, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Meltem Ayvalı, TGB Genel Başkanı Dilek Çınar, Tuğçe Kazaz gibi isimler açıklama yaptı.

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ

LGBTi+ karşıtı mitinge siyasi partilerden sanatçılara, demokratik kitle örgütünden yurttaşlara kadar çok sayıda tepki mesajı geldi.


“Keşke bu yürüyüş ve kamu spotu yaşam hakları, çalışma hakları ellerinden alınan, kanun önünde eşitlik arayan, cinsel yönelimleri sebebiyle tacize istismara uğrayan LGBTİ+ bireyler için olsaydı. Bu kadar tersine istikamet sizin alnınıza kara bir leke. Acil şifalar diliyorum.”


“LGBTİ+ karşıtı yürüyüş ne ya? Toplumda yarattığınız ayrımcılığın bir karması yok mu zannediyorsunuz? Duygu ve tensel dünyalarımızın protesto edilmesi doğaya aykırı! Zihniyetler çok korkunç…”

"İnsanlar cinsel yönelimleri için suçlanamaz. #NefretYürüyüşüneHayır"


"LGBTİ+ Hakları insan haklarıdır. Nefret yürüyüşüne hayır."


"Kimin haddine Yaradanın yarattığını kendi gibi değil diye yok saymak. #NefretYürüyüşüneHayır"


"Kimse varoluşuyla hedef gösterilemez. Bu yürüyüş fikir özgürlüğü değildir. #nefretyürüyüşünehayır"


“LGBTİ+ parti değil, tarikat değil. İdeoloji ya da inanç da değil. Yalın varoluş. Kendilik. Tek dayatma senin onlardan esirgemeye kalktığın temel insan hakları. Ama onur da varlığa içkin. Senin lütfuna hele hiç bağlı değil. #NefretYürüyüşüneHayır #LGBTHaklarıİnsanHaklarıdır


“LGBTİ+ karşıtı yürüyüş ve söz konusu kamu spotu ile ilgili herkesi LGBTİ+’larla dayanışmaya çağırıyorum. Uygar bir toplumda böyle bir şeyin yeri yoktur ve ayrımcılık suçtur.”


"Bu ayrımcılık değildir de nedir? LGBT+ karşıtı yürüyüş ve ilgili kamu spotunu kınıyorum. Toplumda kin ve nefreti körükleyip, hedef göstermekten başka bir şey değil bu. Nerede eşitlik ve yaşam hakkı? LGBT+ hakları insan haklarıdır. #NefretYürüyüşüneHayır


"İnsan Hakları ne ise LGBTİ Hakları da o'dur. LGBTİ+ karşıtı eylem insanlık ayıbıdır."