İstanbul gönüllüleri yerel seçimde sandık güvenliği için çalıştı. Başardılar da. Ekrem İmamoğlu İBB Başkanı olunca onlardan İstanbul'un iyiliği için çalışmalarını isetedi. 17 bin kişilik oluşum iki yıldır iyilik ordusu olarak İstanbulluların yardımına koşuyor. Pandemi boyunca 38 ilçede 2085 ailenin 115  bakkala olan veresiye borcunun kapanmasını sağladılar. Beşiktaş Meydanı'nda kadın Emeği pazarı kurdular. Beş yüz kadın bu pazarda el emeğini satıp para kazanıyor.

Sözcü'de yer alan habere göre; Her meslek grubundan, her siyasi görüşten ve her yaştan 17 bin gönüllünün ortak noktası daha yaşanabilir bir İstanbul. Bunun için iki yıldır sahada 8 bin gönüllüyle proje üretip çalışıyorlar. Yola çıkarken hedefleri 2019 yerel seçimlerinde sandık güvenliğini sağlamaktı. Başardılar da... Ekrem İmamoğlu İBB Başkanlık koltuğuna oturduğunda bir araya geldiler. Kadınlar hayata tutundu. İki yılda onlarca proje üreten İstanbul gönüllüleri en son Beşiktaş Meydanı'nda kurdukları kadın emeği pazarı ile 14-31 Aralık tarihlerinde 500 kadının dönüşümlü olarak el emeği ürünlerini satıp gelir elde etmesini sağlıyor. Kadınlar ev ekonomilerine katkı sağlamanın yanı sıra, uzman kişilerden yaptıkları ürünleri nasıl satabileceklerine ilgili tasarım, satış ve hukuki destek eğitimleri de alıyorlar. İBB ve Beşiktaş Belediyesi'nin destek verdiği, kadın emeği pazarına başvuran yüzlerce kadının kimi eşinden şiddet görmüş, kimi engelli annesi, kimi ise sosyal sorumluluk için ürün satışı yapan kadınlar. Her birinin hikayesi bambaşka...

"TEK MOTİVASYONUMUZ İSTANBUL SEVDAMIZ "

İstanbul gönüllülerinin koordinatörlüğü görevini kurulduğu günden beri yürüten Dilşat Karahan Arpacıoğlu da 17 bin gönüllüden sadece biri. Bankacılık sektöründe çalıştıktan sonra dört yıldır sadece sivil toplum kuruluşlarında görev alan Arpacıoğlu "Özne İstanbul, motivasyonumuz İstanbul sevdamız" diyor. Arpacıoğlu atıl bir enerjiyi ihtiyaç sahibine ulaştırmak istiyoruz. Burası tüm İstanbullulara açık bir platform. İlkelerimizin başında ise yaş, din, meslek ve görüş önemli değil düşünce düşüncesi geliyor" dedi.

Arpacıoğlu şöyle devam etti; "Sekiz faaliyet kolumuz var. Eğitim, kadın, aile, çocuk, kültür sanat, turizm, hayvan hakları, çevre, trafik, sağlık, doğal afet, Gençlik ve Spor. Bu alanlarda onlarca proje hayata geçirdik. Görme engelli çocukları YKS, KPSS gibi sınavlara çalıştıran gönüllü okuyuculuk projemiz var. Test kitapları okuyoruz. Liseyi yarım bırakmış çocuklara mentörlük yaparak geri dönmeleri için elimizden gelen çalışmayı, yani yol göstericilik yapıyoruz. İstanbul'un 39 ilçesinden gençleri topladık. İstanbul'un sorunlarıyla ilgili münazara ve çalışmalar yürütüyor. Eğitim yarım kalmasın projesiyle kullanılmış ama çalışır durumdaki tablet ve bilgisayarları evlerden toplayıp ihtiyacı olan çocuklara ulaştırıyoruz.