İtalya eyalet polisi ve mali suçlar polis teşkilatının yaptığı ortak açıklamada, Napoli merkezli Camorra organize suç örgütünün elebaşı olduğu iddia edilen Raffaele Imperiale'nin 4 Ağustos'ta tutuklandığı bildirildi.

KOMİSYONCU OLARAK BAŞLADI

46 yaşındaki Imperiale, Birleşik Arap Emirlikleri'nde tutulurken, İtalya Adalet Bakanlığı iade prosedürlerini tamamlıyor. İtalyan İçişleri Bakanlığı’na göre, Imperiale Ocak 2016'dan bu yana İtalya tarafından organize suç faaliyetinin bir parçası olarak uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı yapmaktan aranıyor. İtalya'nın en tehlikeli ve en çok aranan kaçaklarından biri olarak kabul edildi.

Polis, “Özellikle kokain olmak üzere büyük bir uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı ağı kurmayı başardı” dedi. İtalyan araştırmacılara göre, Imperiale 2000'li yılların başında uyuşturucu ticaretine "uluslararası bir komisyoncu" olarak başladı ve Napoli gangsterleri arasında çeşitli kan davalarından kurtulan güçlü Camorra klanlarıyla bağları vardı.

TABLOLAR DOĞDUĞU KASABADA BULUNDU

2016 yılında, 2002 yılında bir Amsterdam müzesinden çalınan iki Van Gogh eseri, Imperiale'nin doğduğu yer olan Napoli bölgesindeki Castellamare di Stabia kasabasındaki bir çiftlik evinde saklanmış olarak bulundu.

Polis, "Yasadışı olarak biriktirdiği servet, karaborsadan değeri ölçülemeyen iki Van Gogh tablosu satın almasına izin verdi" dedi. İtalyan polisi, pamuklu çarşaflara sarılmış, bir kutuya doldurulmuş ve banyodaki bir duvarın arkasına gizlenmiş resimleri buldu. Sanat eserleri, Imperiale ve başka bir tanınmış Camorra uyuşturucu baronu tarafından mülke el konulmasının bir parçası olarak keşfedildi.

Polis, Imperiale'nin bu yılın başlarında Napoli'deki Il Mattino gazetesine verdiği bir röportajda resimlerin çalınmasıyla ilgili herhangi bir bağlantıyı reddettiğini ve eserleri tutkulu bir sanat aşığı olduğu için satın aldığını iddia ettiğini kaydetti.

Guardian