Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, beraberinde partisinin Genel Başkan Yardımcıları Dr. Ahmet Hamdi Kepekçi, Emre Polat, Ender Kalabulut ve İsmail Çetin’le birlikte Yeniçağ’ı ziyaret ederek, gazetenin imtiyaz sahibi olan İYİ Parti Milletvekili Ahmet Çelik ve medya grubunun yöneticileriyle görüştü ve bir programda soruları yanıtladı...

Halkweb'in haberine göre; AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhur İttifakı’nı genişletmek için Saadet Partisi (SP) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Oğuzhan Asiltürk ile görüşerek SP’yi ittifaka katma girişiminde bulunmuştu. SP yönetiminin “Gündemimizde yok” demesine rağmen Asiltürk’ün bu yöndeki ısrarının devam ettiği biliniyor.

Öte yandan erken seçim tartışmalarının ve ittifakları genişletme çabalarının olduğu bir dönemde Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) lideri Hüseyin Baş’ın son günlerde peş peşe yaptığı bazı görüşmeler dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz günlerde CHP Ankara Milletvekili Ahmet Haluk Koç ve CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi’nin ziyaret ettiği BTP lideri Hüseyin Baş, İYİ Parti Milletvekili Ahmet Çelik’le görüşmesinin ardından katıldığı programda ittifaklar konusunda sorulan soruya şöyle cevap verdi:

“Biz kız eviyiz. Bizim siyasi partilerle temaslarımız sağlıklı. Her siyasi partiyle temasımız var. Geçmişte de oldu. Ancak ak parti’yle herhangi bir temasımız olmadı. Açıkçası, düşünmüyoruz da.”