Corona virüs salgınında gelinen noktayı TBMM Genel Kurulu’nda bugün değerlendiren İYİ Parti’li Dr. Aylin Cesur şöyle konuştu:

KANLI NİSAN: Kontrolsüz normalleşmenizden beri görülen vaka 1.677.252, bunların 1.083.423’ü Nisan ayında. Kontrolsüz normalleşmeden beri görülen can kaybı 7.698, bunların 4.882’ü Nisan ayında. Yani geçen hafta ‘Mart kırmızı mart oldu’ demiştim ya… Nisan da artık kanlı nisan ve bunun sorumlusu sizsiniz. Son bir haftadır milyon kişiye düşen vakada tartışmasız dünya birincisiyiz. Bunlar ne demek biliyor musunuz tıp adamları için? Bu bir utanç tablosudur ve bir işe yaramıyor demek aldığınız tedbirler.

HASTANELERDEN GELEN SESLER CANIMI ACITIYOR: Ölümlerde günde 300’ün üstündeyiz ve daha da artacak bu zirve değil. Bu büyük kriz 10 gün içinde hastanelere yansıyacak ve hastanelerden gelen sesler benim canımı acıtıyor. Dün gece bir doktor arkadaşım aradı Ankara’da iki tane kanser hastasına hiçbir şekilde yer bulamamışlar. Size ‘Hastaneler dolacak’ demiştik doldu. ‘Yoğun bakımda hasta seçer hale gelecek’ demiştik. ‘COVID tedavisi alan hastanelerde hastalar acillere taşar’ demiştik. Aciller taşmış vaziyette.

YERLERDE CESET TOPLAYACAK HALE GELECEĞİZ: Hastaneler kapasite arttırmaya çalışıyor, yemekhaneleri kullanır halde. Kapatmayın diye feryat figan ettiğimiz Numune ve diğer hastanelere ihtiyaç var şimdi. Bir yıldır her gün bağırdık ‘Bugüne gelmeyelim’ diye ya, geldik işte. ‘Yerlerde ceset toplar hale geleceğiz’ demiştik. Artık kapıda bu var.

KISITLAMALAR DEĞİL KISITLAMACIKLAR GETİRDİNİZ: Gelin açın kulaklarınızı ve kör olan vicdanlarınızı, neden mi? Esnafı yapayalnız bıraktınız desteksiz kısıtlamaya gittiniz. Kongre yaparken kılıf lazım olunca zamansız normalleşmeye gittiniz. Ve Milleti cayır cayır ateşe attınız. 1 Mart kontrolsüz normalleşmeden bu yana, yeni vaka 6 kat, ölümler 5 kat arttı. Sonra da kısıtlamalar değil de kısıtlamacıklar getirdiniz. Haybeye tedbirleriniz ve siz bu işi beceremediniz.

128 MİLYAR DOLARIN 3 MİLYARINI VERSEYDİNİZ, ÇEŞİT ÇEŞİT AŞI ALIRDINIZ: Nüfusa oranla aşılamada dünya 53.süyüz. ‘Günde 1 milyon, 2 milyon aşı yapabiliriz’ diyen Sağlık Bakanı’na sesleniyorum. Yapın o zaman bu aşıları neyi bekliyorsunuz daha. İsrail verdi parasını aldı. ABD verdi aldı. 128 milyar doları nasıl harcadığınızı anlatmaya çalışırken şekilden şekile girenlere sesleniyorum, bulun aşıyı getirin vatandaşa. Eğer 128 milyar dolardan 3 milyar dolar verseydiniz. 20 dolardan 150 milyon doz Pfizer aşısı getirtirdiniz mesela. Çeşit çeşit aşı alırdınız. Çin’e de Kanal İstanbul için esir olmaz, Uygur’daki kardeşlerimizin hakkını da savunurdunuz. Şimdi adlarını bile ağzınıza alamıyorsunuz.