İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında çok konuşucak açıklamalarda bulundu. 

MHP lideri Bahçeli'yi hazırladığı yeni anayasa taslağı ile "AK Parti'yi sıkıştırmaya çalışmakla" suçlayan Türkkan şunları söyledi:

*Önce Cumhur ittifakı kendi arasında böyle bir metin üzerinde anlaşmaları çok zor hatta mümkün değil. 

*Cumhur ittifakı kendi arasında kendi güçlerini sınayacaktır. Ak Parti MHP’ye güvenmiyor, MHP de AK Parti’yi kendi rızasının dışında hareket etmeyecek noktaya sürüklemeye çalışıyor. 

*Bu bir anayasa düzenlemesinden başka bir şey. Türkiye artık sistem tıkanıklığı yaşıyor, bu sistem tıkanıklığını daha da yoğunlaştıracak, iktidarı daha da kötüye senaryolara sürükleyecek bir takım maddeler ifade etmişler. Anayasa’ya dair ne kadar tavrı varsa Ak Parti’nin, tamamının arkasında MHP’nin bu konudaki yol başlığı var. Ak Parti bunun ne kadar farkında bilmiyorum ama görünen köy kılavuz istemez. MHP bu anayasa taslağı ile Ak Parti’yi sıkıştırmak peşinde olduğu çok açık. Bizim için yok hükmünde, reddediyoruz, bu Türkiye’nin gerçek gündeminin üzerini örtecek bir oyun. Böyle bir şey olur mu? Alayı burada, Böyle bir Anayasa olur mu alayı burada diye bir Anayasa olmaz. Anayasa çok önemli bir şey. Olsa olsa bu Türkiye’nin gündemine fraklı bir şey sokarak gerçek gündemi karartmaya yönelik bir çaba olur. 

*Sayın Bahçeli Anayasa Mahkemesini itibarsızlaştırmak için çok çaba sarfetti. Anayasa Mahkemesi biliniz ki, bir gün yargıladığınızda, MHP bu iktidarın suçlarını azmettirmek, teşvik etmek ve ortaklıktan yargılanabilirler, itibarlarına saldırdıkları o hakimler karşısında hesap verebilirler. Bu hakimlerin karşısında nasıl hesap vereceklerini biz de merak ediyoruz. Muhtemel hazırladıkları yeni anayasa taslağında bu mahkeme kapatılmalıdır kararı vardır.