HDP'li 9 milletvekili hakkında düzenlenen fezlekelerin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gelmesi durumunda "evet" diyeceklerini belirten İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu'ndan HDP'nin kapatılma davası konusunda çarpıcı açıklamalar geldi.

GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI

İYİ Parti TBMM Başkanı İsmail Tatoğlu ve İYİ Parti Uluslararası Politikalar Başkanı Ahmet Kamil Erozan ile birlikte İYİ Parti İnegöl İlçe Başkanlığı’nın olağan üstü kongresine katılan Ağıralioğlu, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ VURGUSU

HDP'ye kapatılma davasının açılması konusunda hukukun üstünlüğü ile sorunların çözülebileceğini söyleyen Ağıralioğlu, seçilmiş olmayı suç işleme hürriyeti gibi algılanmaması gerektiğine vurgu yaptı.

"SEÇİLMİŞ OLMAK SUÇ İŞLEME HÜRRİYETİNİ DOĞURMAZ"

Hiç kimsenin de seçildim diye suç işleme hakkını kazandım duygusu ile siyaset yapmaması gerektiği uyarısında bulunan Ağıralioğlu, "Seçilmiş olmak suç işleme hürriyeti gibi anlaşılmamalı yahut seçilmiş olmak terör organizasyonlarına münasebetsiz irtibatları kalkan haline getirilmemelidir. Hukuk buna nezaret edecektir" dedi.

"HDP TERÖRÜN GÖLGESİNDE KALACAK"

Kendilerinin terörle ilgili hassasiyetlerini ifade etmiş bir parti olduklarının altını çizen Ağıralioğlu, HDP’nin PKK’ya savaş açması gerektiğini aksi takdirde terörün gölgesinde kalacağını ve meşruiyet alanını kendi kendine kapatacağını söyledi.