Meclis'te basın toplantısı düzenleyen İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan şunları söyledi:

*Bakmayın siz ay sonunu getiremediğimize ama Ay’a gidiyoruz. 2010 yılından beri yerli otomobilimiz yollarda siz ne kadar görmeseniz de devam ediyor, radara bile girmedi bu otomobil. Dönemin Bakanı Fikri Işık 2014’te yerli oto 2018’de hazır demişti. Yine aynı bakan sene 2015 yerli otomobili beş milyon liraya sattık dedi. Satın alan adamı merak ediyorum aldığın otomobili alamadın paranı geri alabildin mi? 2017’de Allah’ın izniyle 2019’da yollarda dedi. 2018’de ucuna geldik dedi. Ucuna geldiğimizde bir baktık ki, yerli oto hurdaya gitmiş 40 milyon Euro para verdiler bu prototip için çöpe gitti o para. 

*Sene 2011 yerli uçağımız göklerde dedi, 10 sene geçti. 10 senedir bu uçak hala inemedi aşağı, benzini bitmedi. Sene 2019 yerli uçağımız hangarda dediler, hangar var uçak yok. Sene 2020 yerli tank üreteceğiz dediler ama motoru yok. Motoru olmayan tank. Sene 2020 milli savaş uçağımız 2023’te hazır dediler. 

*Yeryüzünde hikaye bitti, yeryüzünde yalan bitti, gözlerini gökyüzüne çevirdiler. Sayın Cumhurbaşkanı 2023’te ayla ilk temas müjdesinin startını dün akşam verdi.  Karadeniz’de bulduk dedikleri gazı yememiş vatandaş, bakalım şimdi o gazla aya gidecek mi. Göreceğiz. Esnafa 3 kuruş yardım dağıtamıyorlar, aşıyı beceremiyorlar uzaya sert iniş yapacaklarmış. Siz ilk sandıkta kayaya çarpacaksınız.

*Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak “Cumhurbaşkanımız, Ay'a 4 şeritli yol yapacağım dese inanacak seçmenimiz var” demişti. Akıbeti hakkında hala bilgimiz olmayan Berat Albayrak doğru bir şey söyledi o da buydu. Peki ben de buradan soruyorum. Zeki Müren de bizi görecek mi? 

*İstanbul’a yeni yapılan, dünyanın en büyüğü olduğu iddia edilen, havaalanına bile metro ile gidilemezken, 2023’te aya gidiyoruz.  Buradan İktidara soruyorum; Ay’a gidişler de yolcu garantili mi olacak?

*Tüm dünya Astronot derken biz ne diyeceğiz? Sayın Bahçeli bir isim bulmuş. “Cacabey” Fena değil. Ama Cumhurbaşkanımızın gönlü kadın astronottan yana imiş. Biz yine cacabey mi diyeceğiz. Astronot ismi için ödüllü yarışma düzenleyelim. Ama bu yarışmaya da sadece o beşli müteahhit çetesinden başkasını almazlar.