İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, yeni üye katılım töreninde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Meclis'e getirilmesi beklenen dokunulmazlık fezlekeleri ile ilgili konuşan Buğra Kavuncu "Fezlekelerle ilgili tavır takınırken, her dosyayı, kendi özelinde ve çerçevesinde değerlendireceğiz. Eğer o fezlekelerde bizim önümüze, herhangi bir milletvekilinin birebir terör örgütüne destek olduğuna dair bir cümle, kelime duyduğumuz ve bunun hukuki olarak da ispat edildiğini gördüğümüz an gereğini yaparız. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. İYİ Parti Türkiye’de makulu, adaleti, hukuku, huzuru temsil ediyor. İYİ Parti’nin varlığıyla Türkiye’de birçok şey ifşa oldu. Bazı kavramların arkasına sığınıp ahlaksızca siyaset yapmaya çalışanların da oyunu bozulmuş oldu" dedi.

Kavuncu sözlerini şöyle sürdürdü;

*Pandemiyi dünyadaki ülkelerin bir kısmı iyi yönetti. Bir kısmı maalesef iyi yönetemedi. İyi yöneten ülkelerin sahip olduğu imkânlar var, o yüzden iyi yönettiler. Birincisi, ilk günden beri şeffaf hareket eden ülkeler bu işi doğru yönetme noktasında da yol aldılar. Rakamları manipüle etmediler, kendilerini kandırmadılar. İkincisi, ekonomik gücü olan ülkeler pandemiyi daha az hasarla atlattılar. 

*Üçüncüsü, sağlık sistemi iyi olan ülkeler bu işi kontrol altında tutmakta başarılı oldular. Bu üçü bir araya geldiğinde, ülkelerin nispeten başarılı olduğunu görüyoruz. Biz pandemiyi maalesef arzu ettiğimiz şekilde yönetemedik. Çünkü az önce saydığım etkenlerin hiçbiri gerçekleştirilemedi. Bizde esnafa para vermek, destek olmaktan ziyade vatandaştan para toplandı, IBAN numaraları dağıtıldı. 

*Yalnızca sağlık konusunda, dünyaca kabul gören Türk hekimlerimizin varlığı öne çıktı. En büyük şansımız olan fedakar, cefakar, özverili Türk hekimleri olmasaydı biz bu süreci daha perişan olmuş bir vaziyette geçirecektik.

“FEZLEKELERİN HANGİ NİYETLE GETİRİLDİĞİNİ BİLİYORUZ”

*Bizim bu konudaki duruşumuz net ki Genel Başkanımızın grup toplantısındaki konuşmasını hepimiz izledik. Konuyu başka mecralara çekmeye gerek yok. İYİ Parti’nin terörle ve terör örgütleriyle uzaktan yakından hiçbir alakası olamaz, yanından geçmez. Biz bu fezlekelerin hangi niyetle getirildiğini önünde arkasında kimin olduğunu biliyoruz. Fezlekelerle ilgili tavır takınırken, her dosyayı, kendi özelinde ve çerçevesinde değerlendireceğiz. 

*Eğer o fezlekelerde bizim önümüze, herhangi bir milletvekilinin birebir terör örgütüne destek olduğuna dair bir cümle, kelime duyduğumuz ve bunun hukuki olarak da ispat edildiğini gördüğümüz an gereğini yaparız. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. İYİ Parti Türkiye’de makulu, adaleti, hukuku, huzuru temsil ediyor. İYİ Parti’nin varlığıyla Türkiye’de birçok şey ifşa oldu. Bazı kavramların arkasına sığınıp ahlaksızca siyaset yapmaya çalışanların da oyunu bozulmuş oldu.

ÜMİZ ÖZDAĞ'IN İSTİFASI İLE SONUÇLANAN SÜREÇTE NE OLMUŞTU?

İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'yu FETÖ'cülükle suçladıktan sonra disiplin kuruluna sevk edilmiş ve partiden ihracı istenmişti. 
Ancak mahkeme, ihraç kararını iptal etmiş ve Özdağ partisine tekrar dönmüştü.

Özdağ, partisinden istifa kararını "Siyasi omurgasızlarla, HDP'yle masaya oturanlarla, HDP'nin kapatılmasına karşı çıkanlarla, Türk gençlerini aldatanlarla aynı partide bulunmam mümkün değildir. Kurucusu olduğum İYİ Parti'den istifa ediyorum" sözleriyle duyurmuştu.