Bingöl Valiliği tarafından cuma günü yayımlanan mesajı aktaran Ataklı, "Akıl alır gibi değil." değerlendirmesini yaparak devletin valisi tanımının artık geride kaldığını ifade etti.

İYİ Partili Lütfi Türkkan'ın, Bingöl’de partisinin genel başkanını protesto eden şehit babasını sakinleştirmek için kaş yaparken göz çıkardığını ifade eden Ataklı, Türkkan'a karşı iktidarın her tarafı seferber ettiğini söyledi.  Türkiye’nin dört bir yanından Türkkan’a ve İYİ Parti’ye yönelik protestolar organize edildiğini aktaran Ataklı, "buna valiliklerin de katılması olacak iş değil" değerlendirmesini yaptı.

Bingöl Valiliği cuma günü şu mesajı yayımlamıştı:

“Bingöl’de şehit ailemize hakaret eden Lütfü Türkan ve arkasındaki şer güçlerini kınamak üzere 07.11.2021 Pazar günü saat: 13:00’de Bingöl Dörtyol Saat Kulesi önünde kınama mitingi düzenlenecektir. Mitinge tüm Bingöllü STK’lar davetlidir.”
Ataklı, bu mesajın İYİ Parti Milletvekili Koray Aydın tarafından kamuoyuna duyurulmasının ardınan apar topar silindiğini ifade etti. Ataklı yazısının sonuna şu notu düşerek sözlerini noktaladı:

NOT: Bingöl Valisi muhtemelen “Biz böyle bir açıklama yapmadık” diyecektir. Yalan da değil. Çünkü açıklama doğrudan yapılmamış. Çağrıyı yapan Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği. Bingöl Valisi, bu çağrıyı valiliğin resmi hesabından RT’lemiş. Kurnazlık yani.