Usta, Bütçe görüşmelerinde İyi Parti grubu adına yaptığı konuşmada, bütçenin vizyonu ve amacı olmadığını, sorunlara çözüm getirmediğini belirtti. Usta özetle şunları söyledi: 

"BU SEÇİMDE HÜKÜMET GİDECEK: Artık Türk illeti bu hükümeti daha fazla taşımak istemiyor.2021 yılında büyük ihtimal bir seçim görülüyor. Ve bu seçimde bu hükümet gidecek.

BÜTÇENİN BİR VİZYONU YOK: Bu bütçenin bir vizyonu yok, bu bütçenin bir amacı yok.  85 dakika Sayın Oktay’ı burada dinledik. Aklımızda ne kaldı? Yani 2021 yılında Türkiye ne yapacak? Türkiye hangi sorununu çözecek.  Türkiye bir fakirlik kapanına girdi. Potansiyel büyümesi düşmüş bir Türkiye var. Buna bir çözüm var mı bütçede?

TÜRKİYE'DE 12 MİLYON İŞSİZ VAR: Hiçbir orta vadeli program bu kadar itibarsızlaşmadı. AK Partiden önce yüzde 7,6 ile ortalama işsizlik varmış Türkiye’de , AK Parti’li 18 yılda ne olmuş, yüzde 10, 5’e çıkmış.  Şu anda Türkiye’de 12 milyon işsiz var ve bunun önemli bir kısmı da gençler ve eğitimliler.

HER İŞİ TEK BİR ADAMA BAĞLADIK: Siz Türkiye’nin hiçbir sorununu çözemeyeceksiniz. Güveni kaybettiniz. Kurumları yıprattınız. Bakanlıklarla sürekli oynadınız. Kökü olan her şeye karşısınız bu ülkede. Her şeyin ismini değiştirdiniz. Yeniden yeniden yapılandırdınız. Adı yapılandırma. Kurumlar lego değil, çocukların oyuncağı değil. bu da kurumları olmayan, kurumlarının itibarı kalmamış, Merkez Bankası bağımsızlığını yitirmiş, BDDK’nın eli kolu bağlanmış, EPDK’nın eli kolu bağlanmış, bilgi iletişim kurumunun eli kolu bağlanmış bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Getirdik her işi de tek bir adama bağladık sonra Türkiye’de meseleler çözülsün diye bekliyoruz.

GELİP HESABINI VERSİNLER: Yanlış borçlanma stratejisi yüzünden son 2 yılda Türkiye 135 milyar TL’lik maliyete katlandı. Esnafa gelince para yok deniliyor ya, toplam pandemi sürecinde harcadığımız 8 milyar liranın 17 katını bir avuç faiz lobisine vermiş bir iktidar ile karşı karşıyayız. İstihdam son 2 yılda 1,8 milyon kişi azalmış. Türkiye Cumhuriyeti’nin rezervleri eksi 42 milyar dolara düşmüş, 72 milyar dolarlık rezerv kaybı var. Bu ucuz dolarları kime sattık. 200 milyar TL’yi bu hükümete bu beceriksiz Merkez Bankası, beceriksiz bakanlar kimin cebine koydu. Gelip burada bunun hesabını versinler."