İzmir’deki tarihi Pasaport İskelesi’ndeki tadilat nedeniyle Urla’dan geçici olarak getirilen Agamemnon adlı yüzer iskeleyle ilgili tartışmalar sürüyor. Yüzer iskelenin ile ilgili Yunan kralının adının verilmesine bir kesim tepki gösterdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu iddiaları yalanladı ve "İskelenin taşıdığı isim nedeniyle komik suçlamaların hedefi haline getirilmeye çalışılan Tunç Soyer ve kendisinin başkanlık dönemiyle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır” ifadeleri kullanıldı.

BAKANLIK İZNİYLE HİZMETE GİRDİ

Agamemnon Yüzer İskelesi’nin; 2017 yılında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından alınan izinle hizmete girdiği belirtilen açıklamada, “Yüzer iskele adını, Balçova'da hizmet veren Tarihi Agamemnon Kaplıcalarına ithafen turistik amaçla alır” denildi.

Tadilat nedeniyle iskelenin 29 Ekim’de Urla’dan geçici olarak getirildiği belirtilen açıklamada, “Körfez içi sefer yapan İZDENİZ yolcu gemilerinin yanaşabilmesi için mevcut iskelenin yakınına bağlanmıştır” denildi. Tadilat çalışmalarının tamamlanmasının ardından, iskelenin tekrar Urla’ya götürüleceği ve aynı isimle hizmet vermeye devam edeceği ifade edildi.

Söz konusu iskelenin, taşıdığı isim nedeniyle komik suçlamaların hedefi haline getirilmeye çalışılan Tunç Soyer ve kendisinin başkanlık dönemiyle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır” açıklaması yapıldı. 

O İSİM BİRÇOK YERDE VAR

İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada; Agamemnon isminin, İzmir’de birçok yere verildiği hatırlatıldı. Balçova’daki Tarihi Agamemnon Kaplıcalarının örnek verildiği açıklamada, bu kaplıcaların tanıtımının, Kültür ve Turizm Bakanlığının internet sitesinde de aynı isimle yapıldığına dikkat çekildi.

Belediye açıklamasına şöyle devam etti:

* Balçova Termal Tesisleri içindeki Agamemnon Salonu'nunda sayısız devlet törenine katılan siyasi yöneticilerin şimdi bu adı ilk kez duyuyormuş gibi davranmaları ikiyüzlü siyasetin kara tablosudur. Devletin zirvesindeki isimler için hazırlanan davetiyelerdeki ‘Agamemnon Salonu' ifadelerini de ayrıca hatırlatırız. Bununla birlikte halen İzmir'de Agamemnon ismini taşıyan İzmir Valiliği'ne bağlı tesislerin faaliyet gösterdiği ise bilinmektedir. Öte yandan tarihçesi M.Ö 1200'lü yıllara dayanan mitolojik hikayeler üzerinden komplo teorileri üretmenin komikliğini ise kamuoyunun takdirine bırakmanın en doğrusu olacağı kanaatindeyiz

SOYER: YALANINIZ BATSIN

Sosyal medya üzerinden bir video yayımlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Kaybettikleri siyasi mevziyi yalanla, iftirayla yeniden kazanabileceklerini sananlar yanılıyor. #YalanınızBatsın. Biz bu yola çıktığımızda milyonlarca insanımızla kardeşlik köprüleri kurduk. İzmir’i kötülüğün siyasetine teslim etmeyeceğiz. #BizVarız, milyonlarız!